Svjetski stručnjak iz oblasti medicine prof. dr Nadežda Basara ordiniraće od 5. juna u Crnoj Gori

Svjetski priznati onkolog, hematolog i transplantator matičnih ćelija sa Balkana, prof. dr Nadežda Basara ubuduće će raditi u jednoj privatnoj klinici u Crnoj Gori.

Profesorka Basara će počev od 5. juna ambulantno dijagnostikovati i liječiti onkološke i hematološke bolesti kod pacijenata iz Crne Gore, Srbije i sa cijelog Balkana.

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Podgorice, profesorka Basara će preko mejla klinike davati svoje mišljenje.

Basara je prethodno bila dugogodišnja direktorka odeljenja za internu medicinu u bolnici “Sveti Franja” u njemačkom gradu Flensburgu.

Uža specijalnost prof. dr Nadežde Basare su matične ćelije i njihova transplantacija. U posljednjih deset godina uspješnost preživljavanja pacijenata, dve godine po transplantaciji, kod prof. Basare je najviša u svijetu – čak 88 odsto.

O izuzetnom naučnom statusu i istaknutoj poziciji prof. dr Nadežde Basare u akademskim krugovima svjedoči i to da je profesorka Basara ispituje studente kao predsjednik komisije na završnom ispitu iz medicine na Univerzitetu u Kilu i lekare na specijalističkom ispitu iz hematoonkologije.

Dr Basara je i mentor doktorantima i gostujući profesor na Medicinskim fakultetima u Beogradu i Nišu.

Basara je jedina doktorka odlikovana najvišim ordenom u istoriji Srpske Pravoslavne Crkve za humanost i zasluge u liječenju, Ordenom Sv. Save Drugog Reda, kao i najvišim odlikovanjem za zasluge u liječenju, Malteškog reda Njemačke.

Related posts

Ostavi komentar