Top 4 frizure koje skidaju godine

Tačno je da kratka kosa vizuelno skida godine, ali to definitivno nije strogo pravilo kada zađete u određene godine. Ako ste prešli četrdesetu, ne morate drastično da skratite kosu da biste izgledali mlađe, piše Stil.

Izaberite odgovarajuću frizuru prema obliku lica, a neka vas inspirišu poznate dame.

“Zavjesa” šiške

Ovaj tip šiški koje se lagano širi u stranu, idealan je za žene sa visokim čelom. Osim što će skrenuti pogled s čela, ovakva frizura na lice djeluje osvježavajuće i daje “mekši” izraz. Ženama s gustom kosom sjajno stoji lob ili duži bob, ali ovu frizuru rado nose i one s nešto tanjom kosom. Ali, u tom slučaju bitno je stvoriti prirodni volumen – dovoljno je nekoliko talasa u kosi, dok ostatak kose ne bi trebalo da bude previše priljubljen uz čelo.

Prefinjeni talasi srednje dužine

Samo jedan pogled na damu vatrene kose Džulijen Mur (58) govori hiljadu riječi. Ova žena zaista izgleda odlično, a ni u zrelim godinama se ne odriče duže kose. Ona tačno zna kako da nosi talase. Za njen tip kose – bitno je imati lagano uvijenu kosu, a ne velike neukrotive kovrdže. Ova frizura odlična je za žene okruglijeg lica koje uz to imaju i prirodne talase.

Što je kosa duža, utisak će biti ležerniji. Prije odluke da pustite poludugu kosu uz stilizovanje talasima, posavjetujte se s frizerom. Ako se pokaže da će vam talasi brzo pasti i postati ravni, a kosa izgubiti volumen, bolje je da izaberete neku drugu frizuru. Ipak je uvijena kosa ta koja daje “anti-ejdž” efekat, a ako padne, samo će izgledati neuredno.

Nestašni bob

Bob frizura idealna je za žene koje imaju nestašnu, neposlušnu, ali jaku kosu. Poenta ove frizure je da kakav god potez rukom napravite (prođete prstima kroz kosu, namjestite pramen u jednu stranu, razbarušite je), frizura će baš takva ostati. Mila Jovović je odličan primjer za ovu frizuru – njen bob s razdjeljkom sa strane uvijek izgleda besprijekorno i u istom trenu odaje utisak nemarnosti, ali na dobar način, ne neuredan. Prije odluke na ovakvu frizuru, znajte da ćete imati puno posla oko stilizovanje, a šišanje svakih mjesec dana je nepisano pravilo.

Piksi frizura

Konačno su i ljubiteljke kratke kose došle na red! Iako ova frizura sama po sebi izgleda pomalo dječački, žene sa ovakvom frizurom, poput Keti Peri, ruše takve stereotipe. Piksi frizura zahtijeva ozbiljno održavanje, pa je tako i shvatite – odlazak kod frizera svakih nekoliko nedjelja je nužan. Ali, ništa bolje ne stoji ženama uskog i izražajnog lica!

Lepaisrecna

Slični članci

Ostavi komentar