Treća specijalna za NFT Go projekat

Studenti Elektrotehničkog fakulteta, Andrija Peruničić i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Igor Mihajlović, osvojili su treću specijalnu nagradu za projekat NFT Go na Konkursu za najbolju startap ideju Karijernog centra UCG. Jedan od njih dvojice će otići u trodnevnu posjetu najvećem svjetskom startap kampusu u Parizu.

Nagrađeni studenti kažu da im nije prvi put da učestvuju na startap konkursu, te da su se sa ovom idejom prijavili na konkursu Digitalne fabrike i ušli u finale predakceleracijskog programa ” Startup Activator” čiji će rezultati biti objavljeni krajem godine.

Studenti kažu da njihove kolege uglavnom nisu zainteresovane za pokretanje startup-a. “Kod nasImage je veoma teško prikupiti investicije koje bi omogućile kompetetivnost na svjetskom tržištu. Međutim upravo ovakva takmičenja i projekti postepeno razvijaju startap kulturu u Crnoj Gori i čine okruženje pogodnijim za razvoj startap-ova”, dodali su oni.

Oni sve kolege ohrabruju da se jednostavno upuste i probaju da razvijaju startap misli, ideje i projekte. “To je put za one koji su spremni da uče i da rade na sebi. Vjerujem da je svaki startap projekat jedinstvena priča i da iako možda neće završiti sa nekom višemilionskom kompanijom, svakako neće propustiti priliku da nauče i iskuse nešto novo”.

Related posts

Ostavi komentar