Trikovi za punije usne

Trikovi za punije usne

Unazad nekoliko godina bjuti i makeup industrija je mnogo napredovala, a kao rezultat toga imamo brojne proizvode koji nam na bezbolan način mogu pomoći da se riješimo pojedinih nesigurnosti i nesavršenosti.

Usne su jedan od onih djelova lica koji uvijek dolazi do izražaja, pa ne čudi što nerijetko patimo za nešto punijim. Srećom, umjesto odlaska kod estetskog hirurga koji može rezultirati nezadovoljstvom, ono što predlažemo je da uz pomoć make up trikova svoje usne dovedete do željenog izgleda.

Kao što smo spomenuli, usne su dio lica za koji volimo da je njegovan i atraktivan. Dobra vijest je ta što šminkom možete uticati na njihov izgled, ali pritom zadržati prirodni izgled i izbjeći prenapadnost. Naime, kako do punijih usana makeupom sastoji se od nekoliko ključnih koraka, a prvi uključuje kvalitetan piling. Premda smo naviknuti da pilingom nagradimo tijelo i kožu lica, usne su takođe područje koje ga s vremena na vrijeme treba.

U prodavnicama možete nabaviti već gotove pilinge, ali vrlo dobar efekat imaće i oni koje već imate kod kuće na bazi meda i šećera. Nakon što ste na usne nanijeli piling te tako odstranili mrtve čestice kože, primijetićete kako se usne već na prvi pogled čine punijim i crvenijim, pa sljedeći korak koji se preporučuje jeste da na usne nanesete hranljivi balzam koji će zadržati efekat koji je izazvao piling.

Prvi korak, što se tiče samog šminkanja je korišćenje prajmera. Osim specijalizovanih prajmera za usne, možete se poslužiti i korektorom. Prije nanošenja ruža, odnosno baze, vrlo je dobro neutralizovati usne malom dozom korektora, ali pripazite da doza zaista bude mala i da se zadrži prirodni crvenkasti ton. Nakon toga ivice usana iscrtajte olovkom za usne koja je nešto tamnija od ruža koji planirate da nanesete jer ćete na taj način optički povećati usne, ali ipak obratite pažnju da razlika u nijansama nije prevelika.

Sljedeći proizvod koji će vam pomoći je hajlajter koji nanesite na Kupidov luk kako bi se reflektovala svjetlost koja će doprinijeti efektu punijih usana, a kada ste to napravili usne lagano premažite prozirnim sjajem. Spomenuti korak finalno će usnama dati sjaj i neutralizovati liniju olovke i ruža za usne. Povećanje usana make up-om može se doimati komplikovano i dugotrajno, ali jednom kada izvježbate ruku trebaće vam svega nekoliko minuta za kreiranje željenog i zadovoljavajućeg izgleda.

Slični članci

Ostavi komentar