Tuzi u karantinu

Nakon što je sinoć na sjednici Nacionalnog kordinacionog tijela za zarazne bolesti saopšteno da je od 34 uzorka koji su juče ispitana 18 uzoraka bilo pozitivno, od kojih 15 iz Tuzi, odlučeno je da stanovništvo Tuzi treba da ostane u svojim domovima.

Policija je blokirala put ka ovoj opštini, a nadležni ponavljaju građanima da bezuslovno ostanu kod svojih kuća. Njima će prehrambene i druge neophodne stvari uručiti volonteri.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Boban Mugoša sinoć je rekao da je situacija u Tuzima jako opasna jer se radi se o jako infektivnom virusu. On je iznio podatke o poraznim posljedicama eventualnog širenja virusa.

“Tuzi imaju 15.000 stanovnika, ako bi se proširilo na samo 40 odsto stanovništva, što čini 6.000 stanovnika, od tih 6.000 bi oboljelo 1.200. Od tog broja 300 bi završilo na respiratorima i 150 najmanje umrlo. Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća, da ne izlazi, da oni koji imaju bilo kakve simptome poput prehlade da se izdvoje u posebne sobe”.

Slični članci

Ostavi komentar