Tužna priča o baka Ljubici koja će vas rasplakati

Djeco moja, kada dođe vrijeme da vam jednu istu priču ponavljam svaki put kad se vidimo neka vam ne bude dosadno, sjetite se koliko sam vam puta ponavljala istu riječ da biste naučili da je izgovorite. Kad i ako dođe vrijeme da ne mogu da hodam, ne okrećite glavu od mene, sjetite se koliko sam vas dugo držala za ruku da biste naučili da hodate…

Baka Ljubica iz planinskog sela Prvonek rodila je šestoro djece, a umrla je napuštena od svoje djece, slijepa i nepokretna u srijedu po podne u vranjskom Centru za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite.

Osamdesetosmogodišnja baka Ljubica, majka šestoro djece na interno odeljenje Opšte bolnice u Vranju primljena 18. oktobra zbog problema s povišenim krvnim pritiskom. Kada je došlo vrijeme da izađe iz bolnice, niko od njene djece se nije pojavio, pa su zaposleni iz ove medicinske ustanove, nakon bezbroj pokušaja da kontaktiraju sa srodnicima, zamolili stručne socijalne službe za pomoć. U veoma lošem stanju  baka je primljena u ovu ustanovu  na privremeni smještaj, dok se za nju tražio staratelj. Djeca su je rijetko posjećivala pa je baka često u tišini plakala.

– Žena je bila blage naravi. Svi smo brinuli o njoj. Pružili smo joj i medicinsku pomoć, krov nad glavom i ljubav, ali pretpostavljam da je žena patila. Uprkos narušenom zdravlju i godinama, znala je šta se dešava – kaže direktorka ove ustanove Ivana Tasić, pišu “Večernje novosti”.

Prema njenim riječima, za osam mjeseci koliko je starica boravila u Centru, nekoliko puta ju je neko od djece posjetio. Za nemoćnu staricu interesovala se jedino jedna od njenih snaja, ali ona nije bila u mogućnosti da brine o njoj, zbog porodičnih problema.

Nakon što je u srijedu baka Ljubica umrla jedan od njenih sinova je ipak preuzeo tijelo majke, kako bi je sahranili u rodnom kraju.

MN/Izvor: Blic

Slični članci

Ostavi komentar