U Golubovcima: Od septembra, nova škola sa novim mogućnostima

Srednja mješovita škola u Golubovcima počeće da radi 1. septembra, a upis đaka biće organizovan u junu. Djeca će se moći obrazovati za četvorogodišnje programe opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i trogodišnje za kuvara, konobara i frizera.

“Za svaki od smjerova biće upisano po jedno odjeljenje koje će brojati od 28 do 30 učenika. Obrazovni profili su raznovrsni i obuhvataju četvrti i treći stepen. Upis učenika za školsku 2019/2020. godinu će zvanično biti objavljen sredinom juna”, kazao je Zoran Klikovac, direktor škole.

Klikovac je najavio da će škola biti otvorena za svu djecu.

“Kod nas se mogu upisati djeca iz svih opština. Tako smo otvoreni i za učenike iz Opštine Tuzi koji žele da uče za poljoprivrednog tehničara. Počeli smo i sa prezentacijom u osnovnim školama u Zeti koju nastavljamo nakon praznika. Otvaranje škole u Zeti je važno za prodručje, jer će ovo biti prva generacija. Imaćemo organizaciju praktične nastave ne samo u Zeti, već i u Podgorici, regionu i inostranstvu. Pripremamo protokol o saradnji sa zemljama iz regiona i inostranstva. To značcda mogućnost obavljanja praktične nastave neće biti samo u Zeti i Podgorici već i u inostranstvu. Biće tu razmjena đaka i nastavnika. Učenici će dobiti šansu za brzo zaposlenje, a mi ćemo pregovarati sa poslodavcima”, tvrdi Klikovac.

Osim toga biće i vannastavnih aktivnosti, praktične nastave i obuke, a to se odnosi i na gimnaziju. Praksa će se obavljati i u školi.

“Kabinete za frizere i kozmetičare smo opremili najsavremenijom opremom. Pripremamo i sporazum o saradnji sa restoranima gdje ćemo dijelom imati praktičnu nastavu. Posebnu pažnju polažemo ka da biramo profesore koji će udariti obrazovne temelje na nivou srednje škole u Zeti. Njihovo interesovanje već postoji. Cilj nam je da okupimo ljude koji već imaju odgovarajuće iskustvo, kako bi na temeljima tih iskustava stvara li uspješne i obrazovane, vješte i sposobne mlade ljude. Kadar se priprema u stilu entuzijasta i spremni su da svo svoje znanje prenesu na djecu”, navodi Klikovac.

Škola će moći da primi oko 750 učenika. Objekat se sastoji iz četiri lamele sa 12učionica opšte namjene, dva kabineta, dvije učionice za informatiku i preduzetništvo, ima laboratoriju, radionicu za frizere, biblioteku sačitaonicom, prostorije zaupravu, nastavnike i drugo osoblje, kao i fiskulturna sala sa 480 mjesta u gledalištu.

(dan)

Slični članci

Ostavi komentar