U ovom uzrastu je dijete najnemirnije

U ovom uzrastu je dijete najnemirnije

Mislili ste da je dvogodišnjak nevjerovatno nestašan? Poslije ste smatrali da četvorogodišnjaci daju najveće glavobolje. Nažalost, najteže vas tek očekuje. Većina roditelja, međutim, smatra kako će najteži period biti kada dijete bude imalo 2, 3, 4 godine.

Ne, ipak je to dijete od 8 godina. I to je zaista teško. Sa osam, to je veliko dijete. Osmogodišnjaci imaju i autonomiju i svoju ličnost i svoj stav, a opet uveče žele da legnu uz zagrljaje i igračkice. Tada se tijelo priprema za pubertet i hormoni se zato mijenjaju.

Mnogi roditelji složili su se sa činjenicom da je osma godina najteža, nakon što je šesta prošla lakše nego što su mislili i poslije sedme, kada su najčešći napadi bijesa.

Ako vaše dijete nema još osam godina, ovo može biti pravo iznenađenje. Osmogodišnjaci mogu biti tvrdoglavi i prkosni, lupaju vratima i prevrću očima, i to sve kako bi postigli nezavisnost i individualnost. Glumeći kako obavljaju svoje poslove oni pokazuju svoj način ignorisanja roditelja.

Očekujte glavobolje i pripremite veliku količinu strpljenja. Ipak, poslije teškog dana, ovi mališani će ipak željeti samo vaše zagrljaje.

Teško je biti roditelj osmogodišnjaka, ali teško je biti i osmogodišnjak, ne zaboravite to.

Imajte razumijevanja!

(yumama)

Slični članci

Ostavi komentar