U susret rođendanu: Radio Herceg Novi slavi 40 godina rada

Radio program u Boki  počeo je 17. aprila, 1979. godine, dva dana, nakon  katastrofalnog zemljotresa  koji je pogodio Crnu Goru, a posebno njen priobalni dio.

Oglasio se tada Radio Boka, uz  veliku solidarnost svih radio-difuznih centara tadašnje SFRJ. Tu i, buduću, ogromnu solidarnost svih republika bivše Jugoslavije, prvi  je potakao Predsjednik Tito, koji se tog 15. aprila nalazio u Igalu.

SSRN početkom 1981. godine pokreće formiranje Radio Herceg Novog koji je sa emitovanjem programa počeo 25. maja 1981. godine iz istog kontejner -studija sa Trga Maršala Tita i preko istog predajnika na srednjetalasnoj frekvenciji 1305 kiloherca.

Krajem ljeta iste godine, Radio se seli u Risansku ulicu, u staru, neuslovnu i prilično zapuštenu zgradu, označenu brojem 2.

  1. godine Radio Herceg Novi oglasio se sa Belaviste, odnosno sa Trga Hercega Stjepana broj 8.

-U dobroj namjeri da građani Opštine Herceg Novi, osim riječju, budu i slikom informisani o bitnim događanjima, osnivač, odnosno Skupština Opštine, pokrenula je proces transformacije, koji je okončan 2016. godine, i  od tada  funkcionišemo  pod imenom  Javni radio difuzni servis Radio Televizija Herceg Novi.

 

Očekuje nas, na zadovoljstvo svih, još jedno preseljenje odakle će naša medijska kuća poslati u etar i sliku .

Radio i Televizija  dobiće  zajednički krov odakle će sa  najsavremenijom tehničkom opremom i kadrovskim osvježenjima, još bolje i efikasnije nastaviti  svoju izuzetno važnu misiju“,rekla je za naš magazin izvršna direktorica Dubravka Perović.

 

 

Slični članci

Ostavi komentar