Učinimo život ljepšim: Volonterska akcija zaposlenih u Idei

Više od 100 zaposlenih u IDEI realizovaće volontersku akciju „Budi odgovoran, posadi IDEA drvo“ u dvorištima odabranih škola u pet crnogorskih gradova. Škole su odabrane uz saglasnost ministarstva Prosvete.

Volonterska akcija počela je jutros u Podgorici, a narednih dana nastavlja se u Nikšiću, Herceg Novom, Baru i Bijelom Polju. Zaposleni u IDEI u Podgorici su jutros posadili stabla javora, breze, čempresa, jasena i ligustruma u dvorištima osnovnih škola „Radojica Perović“ u bloku VI i „Vladimir Nazor“ u Maslinama.

IDEA_volonterska akcija (3)

„Briga za djecu i njihov zdrav razvoj uvijek je bila u našem fokusu, zbog čega smo odlučili da upravo njima uljepšamo prostor ispred škola u kojima provode najviše vremena, ali i utičemo na njihovu svijest o značaju očuvanja životne sredine. Zajedničkom akcijom zaposlenih u kompaniji želimo da pokažemo da smo, pored odgovornosti prema sebi, kolegama i poslovnim partnerima u svakodnevnom radu, odgovorni i prema zajednici i životnoj sredini u kojoj poslujemo, čime potvrđujemo prepoznatu ulogu IDEE kao dobrog komšije,“ saopštila je Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEI.

 

Volontersku akciju IDEE podržalo je podgoričko „Zelenilo“, čiji su radnici pomogli prilikom nabavke i sadnje biljaka a u sadnji novih stabala učestovali su đaci i uprava škola.

IDEA_volonterska akcija (5)

„Raduje nas ovo oplemenjavanje našeg dvorišta, jer tako edukujemo mlade naraštaje da žive u zdravoj sredini. Nadamo se da će oni prenositi brigu o sadnicama i na svoje mlađe drugare, kako bi sebi obezbjedili zdraviju budućnost,“ saopštila je Mirjana Bošković, direktorica OŠ „Radojica Perović“, a Ljiljana Krivokapić, direktorica OŠ „Vladimir Nazor“ je kazala da đaci te škole vole da sređuju dvorište i uvijek se rado odazovu, čak i sa roditeljima i zahvalila IDEI što je organizovala ovu akciju koja se nastavlja već naredne sedmice u Nikšiću, u dvorištu gimnazije “Stojan Cerović”. Nakon Nikšića, zaposleni u IDEI posjetiće OŠ “Dašo Pavičić” u Herceg Novom, gdje će nove biljke posaditi u atrijumu škole a u srijedu 18. oktobra na red dolazi dvorište OŠ “Anto Đedović”. Dva dana kasnije velika volonterska akcija IDEE završava se u Bijelom Polju u OŠ „Marko Miljanov“.

Slični članci

Ostavi komentar