UREĐENJE DOMA: Trend zaobljenog namještaja

Tokom protekle godine oble linije nametnule su se kao glavna stilska komponenta posvuda, počevši od objava na Instagramu, preko domova slavnih, do obrubljivanja kreveta mnoštvom jastuka. Trend zaobljenih rubova podignut je na ljestvicu više te se nastavlja i u 2022. godini.

ZAOBLJENE SOFE Poput okruglog trpezarijskog stola koji je široj populaciji omiljen zbog pristupačnosti svim sagovornicima i jednostavnijem učestvovanju u razgovorima, tako su sofe “mekih” zaobljenja postale popularne. Dodavanjem oble pufaste sofe u svoj dnevni boravak postići ćete ravnotežu moderne i nježne energije unutar prostora.

Prilikom kupovine sofe ili oble stolice/fotelje važno je da vodite računa o proporciji namještaja i ugođaju koji želite postići. Velikim neutralnim komadima možete postići razigran izgled, no kako biste izbjegli masivnost u prostoru “omekšajte” ga ukrasima i sitnim detaljima. Ukoliko želite skromniji izgled opremite dom manjim komadima s niskim sjedištem, nježnim linijama, zakrivljenim siluetama i bez oštrog ugla. Održavajte izgled profinjenim i izbjegavajte velike jastuke. U ovom slučaju dodatni touch možete postići tabureima neobičnih oblika.

ZAOBLJENI STOLIĆI Jednostavan, ali elegantan dodatak vašem životnom prostoru zakrivljeni je stolić za kafu koji je minimalistička središnja tačka dnevnog boravka. Ukoliko želite postići prirodni utisak odlučite se za drveni stolić; međutim, ukoliko vam je draži elegantniji izgled odaberite metalni, sjajniji stolić. Grupisanjem više manjih stolića zajedno postići ćete dinamički utisak. Spajanjem i kombinovanjem komada razvijate lični stil.

gracija.me

Related posts

Ostavi komentar