Uredite stan po feng šuiju

Uredite stan po feng šuiju

Unesite na staru godinu novu energiju u vaš dom.

Pratite kazaljke na satu.

Optimalno je početi pregled vaših ormana i fioka u svakoj sobi posebno.

Međutim, ako samo perete i čistite, onda slijedite pravilo u feng shui koje je bazirano na pokretu či energije sa leva na desno, kao kazaljka na satu. Dakle, krenite od prostorije koja je prva sa lijeve strane gledajući od ulaznih vrata ka centru stana. Kada dovršite tu prostoriju, krenite u sljedeću. Kupatilo se uvijek čisti posljednje.

Posvetite se temeljnom čišćenju i oplemenjivanju svake sobe. Kada ste spremili ormane i fioke u spavaćoj i dječijoj sobi slijedi još jedan manji napor. Naime, često zaboravljamo na prostor ispod dušeka kreveta gdje se uvlače grinje koje su poznati alergeni.

Za dobro čišćenje potrebno je da podignete i provjetrite kompletan dušek, posteljinu i prostor u kojem držite višak posteljine. U prostor koji služi za odlaganje posteljine, stavite lavandu ili otvorene mirisne sapune da emituju jedan od feng shui ljekova, a to je miris.

Kuhinji posvetite posebnu pažnju

U svakom stanu kuhinja je veoma važna prostorija jer se u njoj sprema hrana. Zbog toga je prilikom čišćenja bitno obratiti pažnju na ovu prostoriju.

Hrana je lijek za naše tijelo, ali može da bude i otrov ako se dobro ne čuva i sprema. Stoga je frižider veoma bitan i predstavlja početak pranja. Kada naučite da pregledate fioke, police i kutijice u frižideru, vremenom će vam ući u naviku da tegle koje su skoro prazne ili načete očistite. Buđavo povrće ili voće je niži nivo vibracije koje donosi opasnu energiju zvanu šar či koja dovodi do bolesti.

Neprijatan miris frižidera od ustajalih namirnica ćete trenutno oprati. Međutim, uvijek ima nekih namirnica koje su jačeg mirisa. Iskoristite stare feng shui ljekove za to -sipajte sodu bikarbonu ili samo morsku so u neku otvorenu posudicu i oni će pokupiti sve ostale mirise. Mijenjajte jedanput ili dva puta godišnje.

Osnovni feng shui principi za čišćenje prostora

1. Spremanje i raskrčavanje nereda-ormana, fioka, tašni, novčanika.

Najoptimalnije je da sve polako pregledate i da stvari koje niste nosili više godina poklonite ili bacite. Tašne i novčanike pregledajte, i one koje mogu operite. Ako ne mogu, dovoljno je da ubacite malo morske soli i da protresete. Morska so je poznati feng shui lijek u zaostaloj i lošoj energiji zvanoj ši či. Ona blokira vaše nove korake ali i ideje. Dokumenata i ostale papire takođe pregledajte, preslažite i odvojite po klasifikaciji značenja. Nepotrebne papire izbacite.

2. Drugi nivo čišćenja je pranje i osvježavanje garderobe, ormana, prozora i svakog dijela stana. Najoptimalnije je da se prije slaganja garderobe i knjiga ormani i police osvježe sa mirisnom vodicom.

3. Put ka uspjehu prilikom čiščenje nereda i prašine je dobra muzika koja relaksira i opušta.

4. Otvorite prozore da uđe svjež vazduh jer ulazi svježa či. Zajedno sa muzikom svjež vazduh liječi i podižu či energiju u prostoru pri čemu se smanjuje škodljiv upliv niskoležećih energija prašine, kao što su problemi i bolesti.

Slični članci

Ostavi komentar