Vesna Dedić: Ljubav nije patnja i mučenje, pa ne treba juriti i popravljati onog koji nam ne uljepšava život

Vesna Dedić: Ljubav nije patnja i mučenje, pa ne treba juriti i popravljati onog koji nam ne uljepšava život

Mnogi je doživljavaju kao “ženu zmaja”, ali Vesna Dedić tvrdi da to nije istina. Novinarka i književnica, kaže da je posvećena poslu čak i kada je na odmoru. Uvijek je za kompjuterom, ali ističe da drugačije ne bi umjela.

“Zmaj bljuje vatru, a ja nisam ta žena. Ja sam više ono što su naši preci govorili “čovjek-žena” i “žena-kuća”. Ne bi ni emisija Balkanskom ulicom ni moji ljubavni romani bili toliko nježni da sam neka “bljuvačica vatre”. Nisam ni zmaj, ali ni uplašena srna. Možda neka ptica, lastavica”, kaže poznata Crnogorka.

Ona ovih dana promoviše knjigu “Nikad nisam”, i savjetuje ženama šta “nikada ne treba da rade”.

“Prije svega da nauče da kao ljepši dio života posmatraju budućnost, a ne prošlost. Voljela bih da u zagrljaju muškarca koga vole nikada ne zaborave ko su bile prije nego što su srele Njega, da one koje su same budu srećne što su slobodne, da budu nježne prema svojim slabostima i sebi oproste svaku grešku, umjesto da im život obilježi kajanje. Ljubav nije patnja i mučenje, pa ne treba juriti i popravljati onog koji nam ne uljepšava život”, kaže Vesna i dodaje:

“Svaki dan mi je obilježen pitanjem šta nikada nisam, a željela bih. Nisam uvijek imala hrabrosti da ga samoj sebi postavim, niti da uradim ono što želim. Za mnoge stvari koje “nikad nisam” odavno je kasno i zato volim što najveći broj mojih čitateljki čine mlade žene, djevojke. Vjerujem da neće, poput moje generacije, sa pedeset godina shvatiti koliko su glupo predavale život, kao da je tuđi, nekim pogrešnim ljudima”, ispričala je ona.

(hello)

Slični članci

Ostavi komentar