Vladana nastupa pod rednim brojem 15

Otklonjena je i posljednja dilema u vezi sa evrovizijskim nastupima na ovogodišnjem takmičenju u Italiji. Odlukom producentskog tima koji je zadužen za realizaciju 66. izdanja Eurosonga crnogorska predstavnica Vladana nastupiće pod rednim brojem 15 u drugom polufinalu – 12. maja.

Redosljed nastupa u drugom polufinalu
Redosljed nastupa u drugom polufinalu

Podsjetimo, učesnici ovogodišnjeg Eurosonga početkom januara su svrstani nasumično u prvu ili drugu polovinu polufinalne večeri, a nakon što su objavljene sve numere – domaćini su odredili redosljed nastupa po principu da spriječe mogućnost da žanrovski slične pjesme budu jedna poslije druge.

Izdanje u Torinu 10. maja otvoriće Ronela Hajati, predstavnica Albanije, dok će zavjesu na prvu noć spustiti Rosa Linn iz Jermenije. U prvom polufinalu, kada govorimo o publici koja stiže iz takozvane Velike petorke, moći će da glasaju Italijani i Francuzi.

Prva polufinalna grupa
Prva polufinalna grupa

Drugo polufinale 12. maja počinje uz The Rasmus iz Finske, a tačku na noć staviće We Are Domi iz Češke. Te noći, pored publike iz zemalja čiji će aduti nastupiti, moći će da glasaju i oni iz Njemačke, Španije i Velike Britanije.

Po 10 najboljih iz obje grupe plasiraće se u veliko finale, a tamo ih čekaju članovi Velike petorke.

Related posts

Ostavi komentar