Zašto nas je oduševila Kejt Vinslet

Kejt Vinslet je zvijezda vrhunske detektivske serije “Mer iz Istauna”, a svijet je obišla vijest da je odbila da dozvoli reditelju serije “Mare of Easttown” da joj u montaži uklone stomak “glomazni dio stomaka”koji se vidi u jednoj sceni seksa.

Kejt je odbila uljepšavanje svog tijela jer je smatrala da njenom liku treba dozvoliti da izgleda baš kao što je i zamišljen u scenariju. Mer je detektivka srednjih godina iz malog grada koja je rodila dvoje djece, koja se odmara se nakon iscrpljujućeg dana uz pivo, umjesto da vježba u teretani, i ima ozbiljnije probleme od mlitavog stomaka.

“Ona je potpuno funkcionalna žena sa manama i tijelom i licem koje se kreće na način koji je sinonim za njene godine i život i mjesto odakle dolazi. Mislim da nam je to falilo”, rekla je Vinslet, koja je takođe producentkinja serije.

To što glumica u srednjim godinama nema savršeno zategnut stomak možda ne treba da izaziva toliko divljenja – jer je u pitanju sasvim normalna pojava.

Ali, fascinacija medija njenim “realnim” stomakom je bar zdravija od dvostrukih standarda koje smo vidjeli na ponovnom okupljanju “Prijatelja”. Tri glavne ženske zvijezde kultne serije izgledale su jedva dan starije nego kada je sitkom prvi put emitovan sredinom 90-ih, ali su muškarci izgledali baš kao da je prošlo 17 godina, piše Guardian.

Uprkos tome što je osvježavajuće da na ekranu vidimo nekoga prirodno stari, gledaoce serije “Mer iz Istauna” nije zanimalo kako Kejt izgleda bez svoje karirane košulje. Njima je bio zanimljiviji život njenog lika: neuredan, težak, ali na neki način bogatiji i dublji nego što je ikada mogao biti sa 20 godina.

https://www.instagram.com/p/CPshLxnCiGb/

Životi starijih žena prečesto se odbacuju kao lišeni bilo čega što bi publici moglo biti zanimljivo; u najboljem slučaju su dosadni i mirni, u najgorem mračno depresivmi. Zato je serija “Mer iz Istauna” genijalana – jer je život jedne sredovječne detektivke jednako buran i složen kao život tinejdžera iz njenog grada.

Bez vrhunski izgrađenog lika Mer, ova serija bi bila samo još jedna priča o potrazi za ubicom. Uloga detektiva kojem propada karijera je tradicionalno muška, zato je ova serija zaista pravo osvježenje.

Nije ni čudo što ne želimo da javno priznamo proces starenja, kada se na njega još uvek gleda kao na pad u zaborav, a ne kao na vrata koja se otvaraju prema mračnijoj ali i bogatijoj fazi života. Odlično je što Vinslet ne pokušava da sakrije fizičku stvarnost starenje na ekranu. Srž ženske priče nikada nije golotinja, već u ono što se krije ispod.

zadovoljna.nova.rs/ foto: Youtube printscreen

Related posts

Ostavi komentar