Žan Pol Gotje odlazi u penziju, a ova crnogorska manekenka je bila njegova muza

Žan Pol Gotje odlazi u penziju, a ova crnogorska manekenka je bila njegova muza

Francuski kreator visoke mode Žan Pol Gotje (67) izjavio je da će revija njegovih kreacija u Parizu biti njegova posljednja smotra poslije pola vijeka karijere, ali da kreće u novi projekat sa svojom kompanijom.

Dodao je da njegova modna kuća “Gotje Pariz” nastavlja rad s novim projektom, navodeći da će uskoro saopštiti detalje.

Gotje koji je počeo karijeru kod Pjera Kardena, nezaobilazna je figura u svetu mode od kada je osamdesetih godina prodrmao pravila oblačenja. On je autor nekoliko nezaboravnih modnih kreacija, među kojima su čvrsti korseti koje je nosila pevačica Madona.

Poznat po miješanju žanrova, epoha, uličnog i otmenog stila oblačenja, 1984. kreirao je suknje za muškarce, uz ocjenu da “muškarac ne nosi svoju muškost na odjeći, već u glavi”.

“Za mene je moda refleksija onoga što se dešava u društvu, odraz njegove kulture. A, najveći kompliment za mene je kada neko kupi moj model i nosi ga.”

View this post on Instagram

A little glam never hurt nobody 😉

A post shared by eminacunmulaj (@eminacunmulaj) on

Crnogorska publika je imala prilike da uživa u kreacijama Žan Pol Gotijea, a on se tada osvrnu na ono što je primijetio tokom dvodnevnog boravka u našoj zemlji.

-Žene u Crnoj Gori su posebne, veoma su inteligentne, govore strane jezike, a kada se smiju rade to od srca. Zaista su divne, mnogo ljepše izgledaju nego žene  sa drugih prostora- smatra Žan Pol Gotje.

Inače, baš sa ženama iz Crne Gore je imao prilike da sarađuje. Njegova muza bila je svjetski top model sa ovdašnjih prostora Emina Čunmuljaj, a kreacije sa potpisom Žan Pol Gotije nosila je i manekenka Maja Perović.

Slični članci

Ostavi komentar