Zašto biste ovo trebali sutra doručkovati?

Poznata gastroenterologinja koja takođe ima i svoju kozmetičku liniju smatra da vam ovaj obrok može pomoći da zadržite zdravu probavu i imunitet i postignete nikad ljepšu kožu

Osim što treba biti jednostavan za pripremu, koji još kriterijumima treba da udovolji optimalan obrok za početak dana? Treba da vam osigura dovoljno energije, bude dobar za vašu probavu i imunitet, ali i, zašto ne, za ljepotu.

A dr. Roshini Raj, gastroenterologinja i osnivačica kozmetičkog brenda Tula ima baš takav recept, a s ovim njenim referencama znamo da ona može dati pravi savjet.

Optimalnim doručkom koji treba svaki dan pripremi, dr. Raj smatra, kako ga je nazvala, parfe od jogurta, u čemu je jogurt najvažniji sastojak.

cereals-with-bananas-and-apples_1220-53

“Koristim nemasni grčki jogurt jer je uvijek bolje rješenje od mlijeka pošto mi daje dnevnu dozu probiotika. Probiotici nisu dobri samo za vašu probavu, već i za cijeli imuni sistem, a odlični su i za vašu kožu”, kaže ljekarka.

U svoj jogurt ona doda i malo granole, lanenih sjemenki i bobičastog voća kako bi dobila optimalnu, hranjivu kombinaciju:

“Bobičasto voće je puno antioksidanasa, lanene sjemenke mi daju potrebnu dozu zdravih masnoća, a granola energiju”.

 

I dok smo znali da je jogurt zbog probiotika dobar za probavu, zapitali smo se kako može biti dobar za kožu.

 

Dr. Raj ima odgovor:

 

“On smiruju upale na koži tako da može pomoći kod rozacee ili akni, ali ne samo to. Pokazalo se da su takođe ljekoviti i u sprječavanju nastajanja bora i preuranjenog starenja kože”.

 

Eto, nadamo se da smo vam dali dovoljno razloga da odjurite u prodavnicu po jogurt i poslužite ga sutra za doručak!

Grazia.hr, foto: freepik

Slični članci

Ostavi komentar