Zatvaraju se kovid ambulante, građani ubuduće da se javljaju izabranim doktorima

Nakon tri godine borbe protiv koronavirusa u Crnoj Gori, shodno odluci Komisije za zaštitu stanovništa od zarazne bolesti Kovid-19, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i predlogom Instituta za Javno zdravlje , od ponedjeljka 15. maja, zatvaraju se kovid ambulante za odrasle u ZO „ Donja gorica“ i djecu u ZO „Tološi“, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

“Građani sa respiratornim infekcijama i povišenom tjelesnom temperaturom ubuduće će se javljati svojim izabranim doktorima u zdravstvenim objektima Doma zdravlja Glavnog grada”, navodi se u saopštenju.

Takođe, testiranje na covid 19 vršiće se samo kod pacijenata kod kojih je indikovano bolničko liječenje i umjesto dosadašnjeg PCR-a radiće se testiranje brzim antigentnim testom (ne starijim od 48 sati) u periodu od 08- 20h po uputu izabranog doktora u ZO „Blok V“, Centar za laboratorijsku dijagnostiku.

“Kovid ambulante su bile jako važan stub našeg zdravstva u kojima su se liječili oboljeli od virusa. Zatvaranjem kovid ambulati i vraćanjem domova zdravlja na uobičajeni režim rada, građanima će biti omogućen i olakšan pristup izabranim doktorima”, kazali su iz Doma zdravlja.

Zahvaljuju se svim zdravstvenim radnicima koji su bili dio tima tokom borbe protiv Covid-a 19 .

“Zahvalnost dugujemo i građanima na ukazanom povjerenju i razumijevanju. Dom zdravlja Glavnog grada nastaviće i ubuduće da sve probleme koji se odnose na zdravstvenu zaštitu rješava na dobrobit građana”, zaključuju u saopštenju.

Related posts

Ostavi komentar