Zavirite u Armanijevu vikendicu(video)

 

Panteleria je mjesto na kojem se čuveni modni dizajner odmara uvijek kada za to ima vremena. Na tom malom italijasnkom ostrvu je napravio svoj raj, savršeno uklopljen u vulkanski pejzaž.

1-8

“To ostvro sam prvi put posjetio prije 30 godina, uopšte mi se nije dopalo. Očekivao sam više ezgotike. Tamo nema lijepih hotela, restorana, a događaj dana je automobil na improvizovanom putu”, ispričao je Đorđo Armani u jednom intervjuu i dodao:

 

“Međutim, plavo nebo, tišina i mir i koji sam tamo doživio, su nešto neopisivo.”

 

Vratio se na ostrvo 1981, kupio kuću i parče zemljišta uz more.

 

“Tu je sve drugačije od moje kuće u Milanu, gdje živim i radim, a gdje je sve moderno i podređeno radu, a Pantelerija je moj beg od svega, tu mogu da se potpuno isključimo od stvarnog života, a moja sestra je jednom rekla da mi se čak i izraz lica tamo promijeni.”

Dizajner kaže da se trudio da izgled kuće, namještaj i sve ostalo unutra, bude u skladu sa prirodom i cjelokupnim okruženjem. Zato je većina namještaja od drveta, a ima i mnogo cvijeća.

Panteleria je italijansko ostrvo na Siciliji u Sredozemnom moru, 100 km jugozapadno od Sicilije i 60 km istočno od obale Tunisa, koji se može vidjti kada je vedar dan.

Mondo.rs, foto: YouTube

Slični članci

Ostavi komentar