Zbog prevare uhapšena „Očajna domaćica”

Nekadašnja “Očajna domaćica” Felisiti Hafman ovih dana je zaista očajna. Ona je uhapšena zbog prevare u koju je umiješano još 50 ljudi.

Istraga pod imenom “Operation Varsity Blues” u koju je uključeno oko 200 agenata FBI otkrila je da je glumica podmićivala trenere za koledže i ljude u centrima za testiranje kako bi svojoj ćerki obezbijedila stipendiju za elitne koledže. Važno je napomenuti da je njena imovina procijenjena na 20 miliona dolara u nekretninama i četiri miliona u kešu.

Oko 30 roditelja među kojima su još neka poznata holivudska imena, su preko konsutantske firme “Edge College & Career Network” podmićivali trenere i ljude sa vrhunskih i skupih univerziteta, kao što su Jejl, Džordžtaun, Stenford i Univerzitet Južne Karoline, da prime njihovu djecu.

Američki advokat Endru Leling je rekao da s među roditeljima izvršni direktori, uspješni trgovci nekretninama, modni dizajner i kopredsedavajući jedne pravne firme.

Advokat Felisiti Hafman je poslije hapšenja glumice tražio da je puste bez kaucije, ali je sudija ipak naložio da plati 250.000 dolara, preda svoj pasoš i potpiše da neće kontaktirati nikog od ostalih osumnjičenih.

Ona i njen muž glumac Vilijam Mejsi su izveli prevaru jer su lažirali uplatu od 15.000 dolara na ime dobrotvorne donacije. Te pare su obezbijedila mjesto njihovoj ćerki na koledžu i to tako što je varala na prijemnom ispitu. U dokumentima iz optužnice piše da je Vilijam Singer iz “Edge College & Career Network” organizovao da profesori polažu ispit umjesto djece njegovih klijenata, dojavljuju im tačne odgovore ili mijenjaju njihove po završetku testa.

U nekim slučajevima Singer je bio u dilu sa sportskim trenerima za kandidate koje je trebalo da prijave kao sportiste, čak i ako nikada nisu trenirali ništa. Išli su tako daleko da su slike glava nekih studenata fotošopirali na tijela sportista kako bi napravili lažne profilne fotografije.

Osim Felisiti Hafman uhapšena je i njena kolegnica Lori Loklin.

 

Izvor: Noizz.rs

Slični članci

Ostavi komentar