Žene nakon 40-te godine trebale bi u potpunosti da izbace mliječne proizvode

Žene nakon 40-te godine trebale bi u potpunosti da izbace mliječne proizvode
Mnogi ljekari preporučuju, da bi žene nakon 40-te godine trebale u potpunosti da izbace mliječne proizvode.

Proizvodi od mlijeka su bogati hranjivim i neophodnim materijama za organizam, ali veliki broj ljudi je počeo da razvija intoleranciju na laktozu koja se nalazi u mlijeku.

Ukoliko se ova grupa namirnica izbaci iz ishrane, ona se mora nadomjestiti nekim drugim namirnicama.

Kelj i batat su odličan izvor kalcijuma, orašasti plodovi i zelena soja sadrže značajne količine magnezijuma, a kisjeli kupus je bogat probioticima.

Ukoliko izbacite mliječne proizvode iz ishrane, ove promjene ćete primijetiti:

Nećete imati stomačne tegobe poput bola, nadutodti i gasova

Kada tijelo teže podnosi laktozu, u crijevima se stvaraju kisjeline i gasovi, što izaziva bol i nadimanje. Kada prestanete da konzumirate mliječne proizvode, ovi problemi će vas u potpunosti napustiti.

Izgubićete par kilograma

Laktoza je šećer, a šećer pridonosi gojenju. Kada izbacite mliječne proizvode iz ishrane, to znači da će unos šećera biti smanjen, a to je prvi korak ka gubitku kilograma.

Probava će raditi kao sat

Intolerancija na laktozu povećava količinu vode u crijevima, što dovodi do smetnje u probavi i dovodi do pojave dijareje ili čak zatvora. Kada prestanete da unosite ovu hranu u organizam, stolica će se u vrlo kratkom roku normalizovati.

Zdrava crijeva i generalno bolji osjećaj

Mliječni proizvodi kod osjetljivih osoba izazivaju upale u gastrointestinalnom traktu, što može da uzrokuje zamor, iritaciju želuca i mučninu. Izbacivanje mliječnih pomaže u obnovi zdravih bakterija.

Zdravija i čistija koža

Tijelo izbacuje otpad i toksine na tri načina: mokrenjem, kroz stolicu i kroz pore. Osjetljivost na mliječne proizvode se može manifestovati i na koži u obliku mitesera, akni, osipa, pa čak i ekcema.

(stil)

Slični članci

Ostavi komentar