Zlatna medalja za Nacionalne parkove Crne Gore

 

 Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dobilo je Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji se organizuje od 5 – 7. oktobra.

 

„Zlatna medalja u Novom Sadu je još jedna potvrda doprinosu razvoja održivog turizma čiji su rezultati prepoznati u regionu”, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica povodom nagrade

 

„Očekujemo da će se trend povećanja broja posjetilaca nastaviti i u narednom periodu, što nas ujedno podstiče da unaprijeđujemo turističku ponudu i promociju vrijednosti Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija”, saopštio je Klica.

 

Zahvaljujući prirodnim vrijednostima i raznovrsnoj turističkoj ponudi, NP Durmitor bilježi rekordnu posjećenost ove godine.

Direktor NP Durmitor Tomo Pajovic primio nagradu ispred JPNPCG

„NP Durmitor ima izvanredne prirodne mogućnosti za razvoj turizma, što je značajna prednost u odnosu na mnoge druge turističke destinacije u okruženju“, kazao je direktor NP Durmitor Tomo Pajović koji je ispred Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore primio nagradu.

 

Turisti u NPCG su zainteresovani za pješačke, biciklističke i edukativne staze, rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, kao i obilazak planinskih jezera. Nacionalni parkovi nude i nove turističke proizvode kao što su specijalizovane staze za brdski biciklizam, šuma za čitanje, iznajmljivanje kajaka i bicikala, te dječija igrališta.

 

U saradnji sa NTO CG, predstavnici NPCG učestvuju na 50. jubilarnom Sajmu turizma u Novom Sadu. Pored zemlje partnera Crne Gore, na Sajmu se predstavljaju izlagači iz Austrije, BiH, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske i Slovenije.

Slični članci

Ostavi komentar