Zvijezda Harija Potera: “Cijela moja porodica je stradala u logoru Stara Gradiška, samo je otac preživeo”

Glumac Predrag Bjelac koji je 2005. glumio u filmu “Hari Poter i Vatreni pehar”, tumačeći lik čarobnjaka Igora Karkarofa, bio je sinoć na beogradskoj premijeri filma “Dnevnik Diane Budisavljević” rediteljke Dane Budisavljević.

Nakon filma, koji prikazuje kako je velika humanitarka Diana Budisavljević tokom Drugom svjetskog rata spasla 10. 000 djece iz ustaških logora u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj za ženu.blic je izjavio:

“Ovo je za mene jako bolna tema, jer je moja kompletna porodica stradala u Gradiški. Nažalost, nije ih spasla Diana Budisavljević. Ja nemam rođake. Moj otac je jedini preživeo od kompletne porodice. Šta da vam kažem?”, rekao nam je Predrag Bjelac kroz suze.

A onda je dodao:

“Konačno je došao red da se sve ovo i kroz film obilježi. Konačno. Evo i Predrag Gaga Antonijević sada priprema priču o Jasenovcu…”.

Predrag Bejlac (56) koji je rođen u Beogradu, gdje je i završio Fakultet dramskih umjetnosti, prvu filmsku uogu ostvario je 1985. u filmu Dinka Tucakovića “Šest dana juna”.

Bio je maestralan u filmovima “Kako je propao rokenrol” (uloga Peđe, 1990), “Kad porastem, biću Kengur” (Baron, 2004).

Bjelca, koji se školovao na ” The Lee Strasberg Theatre Institute”, gledali smo i u seriji “Bordžije” Nila Džordana, a uloga čarobnjaka u serijalu o Hariju Poteru, Igora Karkarofa, donijela mu je veliku popularnost.

Bio je veoma zapažen i u seriji “Ubice moga oca” (u prvoj i drugoj sezoni) scenariste Nataše Drakulić i reditelja Predraga Antonijevića u kojoj je glumio Nikolu Kovačevića.

Bio je Bertold IV u seriji “Nemanjići-rađanje kraljevine” Marka Marinkovića i Gordana Mihića.

Peđa uporedo snima i u Srbiji i u inostranstvu pa je prošle godine prikazan film “Intrigo: Dragi Agnes” švedskog reditelja Danijela Alferdsona u kojem je Bjelac Kartejker Džouns.

Glumac godinama živi u Češkoj. U vezi je sa rediteljkom Marijom Perović koju je upoznao 2013. na filmskom festivalu u Herceg Novom i sa kojom je bio sinoć na beogradskoj premijeri filma Dane Budisavljević.

Poznati par je i sarađivao – u seriji “Grudi”.

Foto: Facebook

Slični članci

Ostavi komentar