Ovih 5 trikova učiniće da malo kupatilo izgleda prostrano

Ovi super trikovi učiniće da malo kupatilo izgleda prostrano i organizovano!
1. Pametno birajte pločice za kupatilo

Prvo na što treba da obratite pažnju jeste izbor keramike. Preporučuje se što jednostavnija keramika, velikog formata, svijetlih tonova i bez puno uzoraka. Ukoliko ste baš ljubitelj šarenila i motiva, izaberite samo jedan zid koji ćete istaknuti.


2. Ne pretjerujte s keramikom

Nema potrebe da svi zidovi budu obloženi keramikom. Ako postavite pločice samo tamo gdje je to nužno, a ostale zidove obojite vodoperivom bojom, vaše kupatilo neće samo izgledati mnogo zanimljivije nego će i ostavljati prostor za promjene koje ćete s vremenom u njega htjeti da unesete. Na primjer, ako želita da dodate nove elemente zbog širenja porodice.

Nove police puno je lakše, a i estetski prihvatljivije, postaviti na prazan zid nego na onaj obložen keramikom. Pored toga, na taj ćete način uštedjeti i nešto novca pa ćete moći da uložite u kvalitetniju keramiku.

3. Otvorite prostor providnom tuš kabinom

Za mala kupatila svakako birajte prozirno staklo za tuš kabinu jer ćete s njim otvoriti prostor pa kupatilo neće izgledati zbijeno.

4. Poigrajte se ogledalima

Ukoliko vam nije potrebno mnogo mjesta za odlaganje, poigrajte se ogledalima. Kupite ogledala raznih oblika i dimenzija i okačite ih iznad umivaonika. Tako postižete zaigranost koja će uvijek odvlačiti pažnju od stvarne veličine prostorije, posebno u kombinaciji sa zanimljivom keramikom.

Ako vam prostora za odlaganje ipak nikad nije dosta, iz istih razloga preporučujemo ormariće sa ogledalom.

5. Prednost dajte funkcionalnosti

Iako će se uz otvoreni namještaj ispod umivaonika kupatilo činiti većom, prednost ipak treba dati funkciji i odlučiti se za zatvorene ormariće s policama ili pregradama kako biste mogli sakriti sve ono što ne želite da bude izloženo, a i da biste izbjegli nered i privid prenatrpanosti.

Izvor: Zadovoljna

Slični članci

Ostavi komentar