Ako ovih dana sanjate: Evo šta otkrivaju boje u snovima

Nekada su nam snovi crno-bijeli, a nekada u boji. Svaka od boja koja nam se javi u snu ima neko svoje značenje, te tako zelena seimboliše dobro zdravlje, a crna opasnost.

CRNA

Crna boja u snovima simolizuje nešto nepoznato, neizvesno, opasnost, misteriju, mrak, smrt, tugu, odbijanje, mržnju ili zlobu. Boja poziva da se čovjek nesvjesno preispita, što vodi boljem razumijevanju samog sebe. U konkretnom slučaju, kada sanjate crnu to može značiti da vam nedostaje ljubavi i podrške. Međutim, nije sve u vezi crne negativno jer ona može predstavljati potencijal i mogućnost. Ako ste u snu srećni, onda crnilo znači skrivenu duhovnost i božanska svojstva.

ŽUTA

Ukoliko je u pitanju lijep san, žuta znači energiju, sreću, sklad i mudrost. Međutim, ako je u pitanju košmar, žuta znači izdaju, sramotu, obmanu ili bolest.

PLAVA

Plava boja u snovima predstavlja istinu, mudrost, raj, vječnost, odanost, mirnoću, vjernost i otvorenost. Prisustvo ove boje u snu simboliše duhovnog vodiča i optimizam za budućnost, kao i prisutnost želje da otputujete. Međutim, plavo takođe može biti boja tuge u snovima. Ako ste u snu odjeveni u plavo, to je odraz vaše kreativnosti.

ZLATNA

Zlatna boja odraz je duhovne nagrade, bogatstva, usavršavanja i unaprjeđenje vašeg okruženja. Ona takođe označava vašu odlučnost i nepopustljivost.

SIVA

Siva pokazuje strah, depresiju, bolest i zbunjenost. Postoji mogućnost da je sanjate jer se osjećate emocionalno distancirani ili izolovani. U drugim slučajevima, ova boja simboliše izraženu individualnost.

ZELENA

Zelena označava pozitivne promjene, dobro zdravlje, rast, plodnost, ozdravljenje, nadu, snagu, vitalnost, mir i spokoj.  Zelena je i simbol vaših težnji da uspostavite svoju nezavisnost. Novac, bogatstvo i ljubomora često su povezani s ovom bojom. Tamno zelena označava materijalizam, varanje ili teškoće da sa drugima dijelite ono što imate.

BIJELA

Baš kao i na javi i u snovima bijela simboliše čistoću, savršenstvo, mir, nevinost, dostojanstvo, svijest i novi početak. Označava proživljavanje novog buđenje i novi pogled na život. U istočnim kulturama, bijela je povezana sa smrću i žalosti.

SVIJETLOLJUBIČASTA

Pojava svijetloljubičaste boje znači da treba da očistite svoj um od negativnih misli i da misliti pozitivnije.

NARANDŽASTA

Narandžasta boja označava nadu, prijateljstvo, ljubaznost, darežljivost, živost i društvenost.  Kada sanjate ovu boju podsvjesno želite da proširite svoje vidike i da steknete nova znanja.

ROZE

Roze u snovima simbolizuje  ljubav, radost, sreću i dobrotu. Drugo značenje ove boje podrazumijeva nezrelost ili slabost, pogotovo ukoliko je ljubav u pitanju.

CRVENA

Crvena je pokazatelj sirove energije, sile, energije, intenzivne strasti, agresivnosti, snage, hrabrosti, impulsivnosti i strasti. Ta boja ima duboke emocionalne i duhovne konotacije. U negativnom kontekstu crvena boja ukazuje na nedostatak energije, te se vjerovatno osjećate umorno ili letargično.

Ova boja može značiti i upozorenje da treba da prestanete da se ponašate na određeni način, ili da želite ono što ne možete imati.

LJUBIČASTA

Ljubičasta znači  duhovnost, vjersku aspiraciju, pročišćavanje, ljubav, nježnost, šarm mir. Imate osjećaj intuitivnog razumijevanja i posebne prisnosti sa ljudima iz vašeg okruženja.

CRNO-BIJELI SNOVI

Crno-bijeli snovi nagovještavaju da vam je potrebna veća objektivnost u donošenju odluka. Vjerovatno ste previše tvrdoglavi, a kontrast crne i bijele pokazuje da treba da uspostavite veći balans između suprotstavljenih pogleda i mišljenja koja imate o životnim pitanjima. Crno-bijeli snovi mogu biti i znak depresije i tuge, a sa druge strane vam možda pokazuju da vam u životu fali malo uzbuđenja.

Slični članci

Ostavi komentar