Aleksandra Radović: Nina je moj veliki pokretač i razlog zbog kog radim milion stvari

Za neke hladna, za druge žena puna emocija. Aleksandra Radović nikog ne ostavlja ravnodušnim. Umjetnica moćnog glasa, svaki trenutak provodi sa ćerkom Ninom.

– Svakoj majci je dijete pokretač u životu. Mislim da je Bog namjestio tako da žena, kad postane majka, dobije neku nadljudsku snagu i uz Božiju pomoć može mnogo da završi, uradi, postigne. Nina je moj veliki pokretač i razlog zbog kog radim milion stvari. Da se nisam ostvarila kao majka, vjerovatno bih bila uskraćena za ogromnu količinu ljubavi koje dijete pruža i koja pokreće da uradite i ono što niste mislili da možete.

Podsetimo, Aleksandra se porodila krajem jula 2010. godine, a ćerku je dobila u vezi sa biznismenom Aleksandrom Zeremskim, kojeg je ostavila mjesec i po dana nakon Nininog rođenja.

Da li kao žena imate više samopouzdanja od kada ste postali majka?

– Ne bih rekla da je u pitanju više samopouzdanja. Mislim da žena tog trenutka kada postane majka postavi prioritete na drugi način, pa samim tim vjerovatno opuštenije prilazi nekim stvarima u životu koje su joj do tada bile opterećujuće, jer joj one postaju potpuno nebitne. Prosto se promijene prioriteti u životu svake žene od trenutka kad postane majka.

 

Sa kojim strahovima se suočavate kao majka osmogodišnje djevojčice?

– Mislim da se svaki roditelj, s obzirom na to da živimo u ovakvom društvu i u ovakvim uslovima, najviše brine kako da odgoji dijete, kako da ga vaspita u ovom vremenu u kojem kultura, poštenje i moral nisu na cijeni. Sve su to veliki izazovi i potreban je veliki trud nas, roditelja, koji želimo da nam djeca izrastu u poštene i ispravne ljude. Ne bih rekla da su to strahovi, ne mogu da kažem ni da je u pitanju bojazan, to su prirodni izazovi sa kojima se roditelji suočavaju. Strahova nemam, jer kada roditelj vaspitava dijete u tradicionalnom duhu i prema božjim zakonima, ne treba da brine.

 

Slažete li se sa izrekom da je roditeljstvo najteži, ali i najljepši posao?

– Sve je teško u životu. Teško je biti roditelj, teško je raditi, teško je praviti karijeru. Teško je biti glava porodice i držati sve na okupu. Sve je to teško i ništa u ovom životu nije lako. To su sve teški zadaci, ali je važno da se završavaju s ljubavlju i da u sve što radimo implementiramo ljubav, tako da ne mogu da kažem da roditeljstvo, kada se prihvata i sprovodi sa mnogo ljubavi, spada u teške poslove.

 

(pink/ hallo)

Slični članci

Ostavi komentar