Baby botox je sve popularniji u svijetu estetike: O čemu je zapravo riječ?

Injekcije poput botoksa toliko su migrirale u svakodnevne rutine ljepote da se ležerno pojavljuju na našoj sezonskoj listi obaveza zajedno s plaćanjem parking dozvole.

Međutim, za neupućene novi tretman za početni nivo koji obećava suptilno glatku kožu je najnoviji način da uronite u svijet ljepote. “Baby botox” je najnoviji miljenik svijeta estetike koji obećava iste prednosti botoksa bez zastrašujuće zaobljenih obrva ili smrznutog lica.

Ovdje treba reći da je svaka koža lijepa bez obzira na nekoliko linija i bora, a injekcije nisu tretmani kojima se treba podvrgnuti na volju, ali ako ste zainteresovani da isprobate kozmetičku proceduru, onda su istraživanje i znanje vaše najbolje oružje.

Šta je “baby botox”?

Prije nego što pitate, ne, to nema nikakve veze sa bebama. Ovdje govorimo o injekcijama! “Baby botox” se odnosi na novu tehniku ​​primjene poznatijeg injekcionog tretmana botoksa (botulinum toksina). Ili, kako kaže doktorica estetike Sophie Shotter: “‘Baby botox’ je termin koji je skovan da opiše laganu dozu botoksa, koja bi mogla biti prikladna za mlađe pacijente. Otuda riječ ‘baby’”.

Po čemu se “baby botox” razlikuje od običnog botoksa?

Sve je u volumenu. Tehnički, otopina koja se ubrizgava u vašu kožu je potpuno ista kao i obični botoks s istim efektima (opuštanje mišića u područjima koja su ubrizgana kako bi se smanjila pokretljivost i samim tim i bore kao rezultat), ali količina botoksa koja se ubrizgava je manja. Što znači suptilnije rezultate, prirodnog izgleda koji izgledaju manje ‘zamrznuti’ ili očigledni.

“‘Baby botox’ koristi istu supstancu kao i obični botoks, osim što doze koje se koriste mogu biti nešto manje od standardnog doziranja’, objašnjava doktor i specijalista za kožu David Jack.

U današnje vrijeme, većina razumnih praktičara koji liječe na suptilan način koristit će lagane doze da nježno tretiraju lice i preokrenu promjene vezane za starenje u dinamičkim mišićima lica, umjesto velikih doza da potpuno paraliziraju mišiće.

(klix)

Related posts

Ostavi komentar