Damir Urban: Dok smo doma, stvarajmo zajedno!

Damir Urban: Dok smo doma, stvarajmo zajedno!

Damir Urban i njegov bend pozivaju na kreativnost kroz koju šalju poruku ljubavi i zajedništva.Urban, jedan od najpoznatijih regionalnih muzičara , iznova podsjeća koliko je bitno da svi poštujemo pravila (samo)izolacije i ostanemo doma, no uz to je odlučio publici dati mogućnost da – dok su doma i možda im fali ideje u što da ulože slobodno vrijeme – skupa s njim stvore nešto novo.

Urban i njegova Četvorka su putem svojih društvenih mreža odlučili pronaći i ponuditi novi način za stvaranje, kako da ostanemo sami, ali ipak svi zajedno, i da u tom zajedništvu stvorimo nešto potpuno drugačije.Njihovu ideju i ‘upute’ prenosimo u cjelini:

Dragi prijatelji,kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme pseća oluja. Naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s corona virusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. Stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. Odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama muzičarima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. Svi smo više manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi “amateri”, jer niko od nas i ne zna kako da sada funkcioniše.

Pseća oluja je nastala u našim domovima, za njenu se demo verziju urban&4 nisu sastali, svako od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo “spojili”. Našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj Tomislav Torjanac koji je napravio vizual pseće oluje.

Ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. pošaljite nam svoju verziju, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na pseca.oluja@gmail.comna linkovima koji vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, samo vokalnu po kojoj možete svirati.

Vaše snimke ćemo prikupljati naredna 2 sedmice i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači pseće oluje.

Također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (i #psecaoluja) da se lakše pratimo. :)mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. Nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača.

Ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno!

https://youtu.be/ZuvuBkysl1chttps://youtu.be/29WIhsLl2wISve materijale za sudjovanje u „Psećoj oluji“ pronađite na linku:https://www.dropbox.com/sh/cohox73vu9eqdgz/AAAzh4R6uRGgQrpKiagOyktKa?dl=0

PR

Slični članci

Ostavi komentar