Danas je četiri godine od kada je umro Marinko Madžgalj: Ognjen Amdižić sa prijateljima snimio pjesmu sa snažnom porukom

Danas je četiri godine od kada je umro Marinko Madžgalj: Ognjen Amdižić sa prijateljima snimio pjesmu sa snažnom porukom

Danas se navršava četiri godine od kada nas je napustio glumac i pjevač Marinko Madžgalj i za sobom ostavio porodicu, prijatelje i svoje poštovaoce koji još uvijek ne mogu da se pomire da je preminuo.

Njegov prijatelj i kolega Ognjen Amidžić je napisao pjesmu u kojoj su učestvovali Marinkovi prijatelji.

– Sjutra je 4 godine od kada sa nama nije Marinko Madžgalj. Skupili smo smo se Andrija Milošević, Sloboda Mićalović, Kubura, Milena Vasić, Igor Damnjanović, Tamara Krcunović, Dušan Kovačević, Jelena Stupljanin, Marko Kon i ja. I napravili ovu pjesmu – napisao je Amidžić sinoć na svom Tviter nalogu.

Marinko Madžgalj rođen je bio 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći dio djetinjstva proveo u Kotoru, gdje je odrastao.

Diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je uspješan i kao pjevač i voditelj.

Nesrećni trenutak nastpio je kada su mu ljekari saopštili da mu je ostalo još tri mjeseca života, ali ih je on iskoristio do posljednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i uradio nešto što je sakrio od mnogih, a što mu je bilo jako važno – 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti to jedva izdržao.

Marinko je 26. marta preminuo od posljedica raka pankreasa. Za opaku bolest saznao je prekasno. Jedne večeri prevezen je u KBC “Bežanijska kosa”. Tamo mu je dijagnostikovan karcinom i jedan period proveo je u bolnici na liječenju.

Marinko Madžgalj je sahranjen 29. marta na Novom bežanijskom groblju uz zvuke pjesama “Jedan dan života”, “Mama Huanita”, “Bolujem ja”, “Tiho noći”, “Na te mislim”, “Što se bore misli moje”.

(pulsonline)

Slični članci

Ostavi komentar