Emina Jahović: Život nije odsustvo problema, nego način na koji se sa njima izborite

Emina Jahović započela je karijeru 2002. godine i od tada se oprobala u različitim muzičkim žanrovima, ostvarila zanimljive duete i saradnje, napisala zapažene tekstove za nju i njene kolege, i sve to praćeno velikim uspjehom i popularnošću. Za sebe kaže da je radoholičarka, a prije svega brižna majka koja se trudi da bude primjer svojim sinovima. Razvod i težak period koji je iza nje učinio ju je jačom i spremnijom za nove izazove, a kada je riječ o Emini njih uvijek ima dosta. Tako je ovih dana prelijepa pjevačica u fokusu medija i javnosti zbog novih pjesama i promocije nove beauty linije Yaemina Beauty.

Poslije prvog parfema Closer nastavili ste da razvijate priču u svijetu ljepote, a kozmetička linija Loud doživjela je uspjeh. Ipak, pokretanje ovog brenda je najvažniji Vaš korak u oblasti ljepote na kojem ste dugo i posvećeno radili. 

Šta je ključno u nastanku i opisu ovog brenda?
– Ključna je moja velika ljubav prema njezi i ljepoti žene. Oduvijek sam htjela savršenu šminku za sebe i tako sam krenula u istraživanje i testiranje formula koje će biti po mojoj mjeri. Moram da kažem da skoro svi proizvodi iz linije Yaemina Beauty su formule koje su jedinstvene i napravljene baš onako kako sam željela.

Upriličili ste promocije u Beogradu i Turskoj, koliko ste zadovoljni reakcijama?
– Prijatno sam iznenađenja reakcijama i pohvalama. Najbolja pohvala je kada od žena dobijete povratnu informaciju da je šminka postojana i jako kvalitetna. Prodaja ide i bolje nego što smo očekivali i srećna sam što su žene zaista zadovoljne. Uskoro će moći i dame iz Crne Gore da kupe sve proizvode Yaemina Beauty u drogerijama Dama.


U medijima se spekuliše o duetima koje pripremate sa nekim koleginicama, šta možemo očekivati kada je riječ o muzičkim projektima?
– Biće to saradnja sa meni dragim koleginicama i kolegama. To je nešto što je nastalo tokom ovog ljeta dok sam bila na moru i dok sam pisala pjesme. Odmah sam nekako i prepoznala čiji bi senzibilitet bio prosto prava hemija. Sada slušate moj duet sa Editom, a uskoro će biti promovisana i pjesma sa Teodorom Džehverović. Pored toga biće još šest dueta.


Sve više se bavite pisanjem pjesama, i sve više se govori o Vama kao o autoru. Da li više volite da pišete za sebe ili za druge izvođače i na osnovu čega procjenjujete da li je pjesma za Vas ili ne?
– Postoje pjesme koje sam radila za sebe, a onda sam ih dala nekim svojim kolegama, za koje sam kasnije mislila da su za njih kao stvorene. Jedna od takvih pjesama bila je i Moje proljeće, koju sam napisala za sebe, a pripala je Jeleni Rozgi i njoj je bila “sudbonosna”. Pjesme sam radila oduvijek, nikada nijednu pjesmu u svom životu nisam kupila. Ja sam kantautor i mislim da je posebna stvar kad osjetim svaku riječ koju otpjevam. Veoma rijetko pjevam tuđe pjesme, najviše volim da izvodim ono što sama stvorim.

Kada naiđu teški životni periodi, šta Vam daje snagu da se izborite sa teškoćama?
– Uvijek kažem da život nije odsustvo problema, nego način na koji se sa njima izborite. Kraj 2017. i 2018. godinu pamtiću po ne baš lijepim trenucima u svom životu. Bilo je jako teško, ali sam se izborila i postala samo jača.


Koliko Vam je bitna podrška majke? Koliko Vam je ona oslonac u životu i na čemu ste joj sve zahvalni?
– Moja majka je ostala bez muža kada je imala samo 44 godine i sa troje djece koja nisu bila dovoljno odrasla. Morala je da radi i trudi se za nas troje i izvede nas na pravi put. Moja majka je pravi junak, pravi primjer kakva majka treba da budem svojim sinovima.
Šta ste od tog odnosa prenijeli u vaspitanju sinova, Jamana i Javuza?
– Postojanost koju imam, snagu i jačinu. Naravno, moja djeca imaju pravo da vide i moju slabost i moje suze, ali, na kraju, želim da znaju da imaju jaku majku, koja stoji iza njih sa obje noge na zemlji.
Da li biste sebe opisali kao radoholičara?
– Ja sam pravi generator, mašina. Volim da radim, nisam u stanju da ležim, ljenčarim… Nisam takve prirode i kada ne radim osjećam se veoma loše.

U fokusu interesovanja i medija i publike je uvijek Vaš ljubavni život. Kakav je Vaš trenutni emotivni status i da li ste i na tom polju srećni i ispunjeni?
– Sama sam trenutno i zadovoljna sam. Posvećena sam mojim dječacima maksimalno i mom trećem djetetu, kako volim da kažem, “yaeminabeauty”.


Jedna ste od najljepših žena sa ovih prostora, u čemu je Vaša tajna?
– Hvala na komplimentu. Često se ne osjećam tako, ali to je vjerovatno zato što sam perfekcionista, uvijek sebi nalazim mane. Vjerovatno zbog toga i napredujem. Ne mogu da kažem da se hranim najzdravije moguće, ali sam vrlo posvećena sportu.
Trening je sastavni dio Vašeg života, koliko često vježbate?
– Svaki drugi dan treniram u teretani, a svaki dan ili plivam ili trčim, odnosno bilo kakav kardio trening.
Pobornik ste zdrave ishrane, šta to podrazumijeva u Vašem slučaju? 
– Dešava mi se da pojedem i hamburger i picu, jer moji dječaci to obožavaju, ali, naravno, i njih limitiram u tom izboru, jer je važno da jedu kuvanu hranu, spremljenu kod kuće. Često umijem da pogriješim, nekad i poslije napornog treninga pojedem ono što ne bi trebalo. Ali ne jedem puno slatkiša niti jedem između obroka, to je ono što me čuva.

(gracija.me)

Related posts

Ostavi komentar