Isak Šabanović: Tifa mi je uzor

Otkad je 2. januara u Zvezdama Granda zapjevao prve stihove pjesme Stipu gatibo, Isak Šabanović podigao je na noge žiri najvećeg regionalnog takmičenja, ali i publiku pored malih ekrana. Njegov nastup se još prepričava, a 25-godišnji Bjelopoljac preko noći je postao zvijezda ne samo u Crnoj Gori, već i u svim zemljama u okruženju. Njegovo ime puni novinske i stupce brojnih portala, a pohvala za pjevanje ne fali. Čak je usred emisije dobio ponudu od Marije Šerifović da snime duet.
Isak se, kako kaže u intervjuu za Graciju, za učešće u Zvezdama Granda prijavio “zahvaljujući” pandemiji koronavirusa, jer nije imao posla. Vidio je onlajn audiciju, odlučio da se prijavi i desilo se ono čemu se nije nadao. Ljudi ga već prepoznaju kada ga sretnu, čestitaju, upute riječi hvale i podrške, što mu, priznaje, prija, ali se tek navikava na to.

Tokom nastupa u Zvezdama Granda istakli ste da se čitav život spremate za takav trenutak… Koliko se bavite muzikom?
– Ne spremam se čitav život za Zvezde Granda, već za tako neku priliku na kojoj ću moći većem broju gledalaca da pokažem kakav sam pjevač. Rekao bih da se muzikom bavim čitav život, a deset godina sam intenzivno na sceni. U našoj zemlji sam postigao koliko sam mogao, svirao i za veći, i za mali broj ljudi, ali Crna Gora je malo tržište i veoma je teško da se za vas sazna malo dalje, a osjetio sam da je vrijeme da pokušam nešto više. Zvezde Granda su od dolaska Đorđa Davida i sada Aleksandra Milića Milija dobile priliku da afirmišu i rok i pop talente, a kako pandemija koronavirusa ne jenjava i mi muzičari već duže vrijeme nemamo posla, vidio sam onlajn audiciju i riješio da se prijavim, pa šta bude. I, eto, bilo je.


Odabrali ste rok kao muzički pravac. Koji roker Vam je najveća inspiracija, i zašto?
– Odrastao sam uz rok i pop muziku. Otac muzičar, pjevao je od roka do sevdaha, i imao sam od koga da slušam i učim. Kasnije sam istraživao i otkrivao i rok pjesme su me osvojile. Osjetio sam da mi leže, da sam to ja. Tifa mi je definitivno uzor. Znam da ima boljih, ali njegov stil mi je bliži i draži.

(gracija.me)

Related posts

Ostavi komentar