Italijansko ostrvo na kom vam vraćaju novac ukoliko padne kiša

Italijansko ostrvo na kom vam vraćaju novac ukoliko padne kiša

Ne postoji ništa gore nego kada vam odmor upropasti kiša, a jedino što želite je malo sunca. Srećom, postoji predivno mediteransko ostrvo koje garantuje da kiša neće padati, a ako se to kojim slučajem dogodi, hotel u kojem ste odsjeli vratiće vam novac za smještaj.

Ostrvo Elba, smješteno tik uz obalu Toskane u Italiji, jedno je od najvećih italijanskih ostrva i dio je Nacionalnog parka toskanskog arhipelaga.

Osim po prekrasnim mediteranskim plažama, ostrvo je poznato i po impresivnim tvrđavama i mineralnim kupkama.

Kako je Napoleon bio protjeran na ovo ostrvo, ima dosta istorijskih djelova i priča za otkrivanje, a ako vam to nije dovoljno primamljivo, ostrvo nudi i garanciju odmora bez kiše.

U inicijativi poznatoj po nazivu Elba bez kiše, koja je pokrenuta prošle godine, ostrvo nudi povratak novca za hotelski smještaj ako kiša predugo traje.

Kako kažu iz službene turističke organizacije ostrva, čak iako je kiša u maju rijetka pojava na ostrvu Elba, to ne znači da ne može da padne. Na Elbi kiša više nije problem.

“Sa inicijativom Elba bez kiše, tokom maja i od septembra do oktobra, ako kiša bude padala tokom vašeg boravka, nećete morati da plaćate noćenje”, kažu iz turističke organizacije ostrva.

U ovoj inicijativi učestvuje 14 hotela na ostrvu, u rasponu od luksuznih do kampova. Potrebno je poslati mejl i tražiti tarifu Elba bez kiše i rezervisati svoj smještaj. Kako biste dobili povraćaj novca za smještaj u slučaju kiše, ona će morati padati dva sata ili više između 10 sati ujutro i 8 sati uveče.

Izvor: Index.hr

Izvor: Noizz.rs

Slični članci

Ostavi komentar