Javno predavanje Marine Abramović 28. septembra u Beogradu

Javno predavanje Marine Abramović 28. septembra u Beogradu

Besplatne ulaznice za ovaj umjetnički događaj, kako je saopšteno, mogu se od ove nedjelje preuzeti na blagajni Muzeja savremene umjetnosti svakog dana od 10.00 do 18.00, osim utorkom, a dijeliće se do 25. septembra.

Omogućeno je i onlajn preuzimanje ulaznica, a predavanju će zbog ograničenog broja mjesta moći da prisustvuju samo oni koji na vrijeme preuzmu svoje ulaznice. Jedna osoba može preuzeti najviše dvije ulaznice.

Na predavanju Marina Abramović će sa publikom podijeliti svoje bogato iskustvo, govoriti o svom umjetničkom pristupu i dosadašnjim ostvarenjima.

U saopštenju se podsjeća i da će velika retrospektivna izložba “Čistač” biti otvorena 21. septembra u Muzeju savremene umjetnosti u Beogradu, a trajaće do 20. januara 2020. godine.

Izložba hronološki prati sve faze kompleksne pedesetogodišnje karijere Marine Abramović – od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere Abramovićeve.

Kroz ovu retrospektivu, koja ima prije svega edukativni karakter, publika će moći da pogleda više od 120 radova (slike, crteži, objekti, fotografije, audio i video radovi, filmovi, scenografije, reperformansi i arhivska građa), antologijska djela umjetnosti performansa (serija Ritam, Lips of Thomas, Relacioni radovi, Prelazak preko noćnog mora), kao i djela koja su obilježila njen recentni opus (Balkanski barok, Sedam lakih komada, Umjetnik je prisutan).

Izložbu “Čistač” organizuje Muzej savremene umjetnosti u Beogradu, uz podršku Vlade Srbije, dok je producent Moderni muzej (Stokholm), u saradnji sa Luizijana muzejom moderne umjetnosti (Humlebek) i Bundeskunsthale (Bon).

(beta)

Slični članci

Ostavi komentar