Kako da vam kuhinja uvijek blista

Kako da vam kuhinja uvijek blista
Šta vam je prva asocijacija na kuhinju? Hrana? To, ipak, nije samo mjesto gdje pripremamo hranu, već i prostorija u kojoj se okupljamo, pa je važno da se u njoj osjećamo prijatno.
Pomoću ova četiri trika kuhinja će zablistati.

Kuhinjsko ostrvo

Nekada rezervisano za američke kuhinje, ostrvo je sve popularnije i u našim. Ako imate dovoljno prostora razmislite da postavite ostrvo u kuhinji jer je praktično.

Odlično je za odlaganje kuhinjskih aparata, za postavljanje uređaja, a u donjem dijelu možete da napravite police.

Jarke boje

U kuhinji često igramo na sigurno, biramo neutralne boje, poput bijele, boje drveta, eventualno sive. Nema razloga za tim, slobodno se poigrajte bojama. Crno-bijela kuhinja takođe je u trendu, ali to ne znači da ne možete da imate detalje u drugim bojama, od crvene do žute.

Kad je riječ o zidovima, najbolje je da budu neutralni ako se opredijelite za jarke viseće djelove i druge detalje. Ako se, s druge strane, opredijelite za neutralne viseće djelove, zidovi mogu biti u jarko narandžastoj ili crvenoj boji koje, kažu psiholozi, podstiču apetit.

Detalji

Ko voli svedeniji enterijer, treba da bira viseće djelove u bijeloj ili nekoj drugoj neutralnoj boji. Detalji poput staze, krpa, posuda za kafu, ulje, so, mogu biti živopisni. Slike sa prilagođenim natpisima ili one na kojima su kuhinjski motivi takođe će uljepšati prostor.

U trendu su i table poput školskih na koje možete da pišete spisak potrebnih namirnica za kupovinu, neki recept ili da ostavljate poruke ukućanima. Kad je riječ o uređajima, navikli smo na bijele i sive, ali slobodno ih obojite u neku drugu boju, pogotovo ako su stari. Ljubičast frižider ili pink mašina za pranje posuđa unijeće vedrinu u vašu kuhinju. Ako ste raspoloženi za veće promjene, zašto ne biste ofarbali plafon u omiljenu boju ili napravili šaru, karo ili nešto slično? Zanimljiv tapet takođe će oplemeniti prostor.

Police

Iskoristite svaki santimetar prostora tako što ćete napraviti police po mjeri. One nisu samo praktične, već imaju i estetsku funkciju. Osim zatvorenih polica, odlične su i otvorene. Rasporedite začine, kutije sa potrebnim sitnicama, a ako imate kuvar, to je pravo mjesto za njega.

Savjet plus: Plava kuhinja nikad neće izaći iz mode. Ona dolazi u mnogo nijansi, od golubije sive preko tirkizne do mastilo plave.

Slični članci

Ostavi komentar