Kompanija CRBC, izvođač radova na prvoj dionici auto-puta, donirala 20.000 zaštitnih maski Crnoj Gori

Kompanija CRBC, izvođač radova na prvoj dionici auto-puta, crnogorskom ambasadoru u Pekingu Darku Pajoviću je uručila donaciju Crnoj Gori od 20.000 zaštitnih maski u borbi protiv koronavirusa.

“Prijatelji stoje jedni uz druge kad je najpotrebnije.  Još jednom pokazano veliko prijateljstvo Crne Gore i NR Kine i snažne veze građana naše dvije države”, kazao je crnogorski ambasador u Kini a prenosi portal CDM.

Grupa kineskih državljana na čelu sa Wang Yi Na zaposlenom u hotelu Regent u Pekingu organizuje akciju prikupljanja maski i pomoći za Crnu Goru.

Na postovima koji kruže kineskim socijalnim mrežama dijele se informacije o Crnoj Gori, savjeti kako kupiti makse i gdje po najpovoljnijim cijenama, a u Pekingu već se veliki broj građana i kompanija uključio u akciju piše CDM.

Ambasada Kine u Crnoj Gori obavijestila je prije nekoliko dana Ministarstvo zdravlja da će na osnovu nedavnih zahtjeva crnogorskog ministra zdravlja, pokazajući solidarnosti kineskog naroda prema crnogorskom narodu, Kina donirati Crnoj Gori 1.000 medicinskih maski, isto toliko maski za operaciju, 1.000 komada medicinske zaštitne odjeće, rukavice za operaciju (1.000) i isto toliko pari medicinskih navlaka za cipele.

Slični članci

Ostavi komentar