Milena Đurđić: Kroz kreacije se trudim da probudim emocije i empatiju jednih za druge

Milena Đurđić: Kroz kreacije se trudim da probudim emocije i empatiju jednih za druge

Modna dizajnerka Milena Đurđić je putem društvene mreže Fejsbuk podijelila poruku koja je vrijedna pažnje.

Ona se prisjetila svojih početaka, ali i toga šta je bila njena misija kada je kretala da se bavi dizajnom.

– Naredne godine biće 10 godina od kad postoji atelje. Borila sam se da kvalitetom, autentičnošću i prije svega poimanjem mode kao grane umjetnosti, izborim mjesto pod modnim nebom, što je danas vrlo teško. To je bio teži put, ali bez sumnje ovakav pristup vas čini autentičnim, originalnim, samim tim i prepoznatljivim. I što je najvažnije, omogućuje vam da trajate- napisala je Milrna i dodala:

– Nadam se da uspijevam da svaka kolekcija bude posebna, da ima emociju koju publika osjeti, udahne i na tren živi. Moje kolekcije su nedvojbeno dio mene, onako kako ja dozivljavam neku temu, situaciju, radost, život, ljubav, kako ja shvatam nekog umjetnika i njegovo djelo. U sve te odjevne predmete moraju se utkati atomi navedenog, da bi to našlo pravi put do publike i nadam se prepoznao moj pečat- rekla je Milena.

Ona je dodala da je njena misija između ostalog da probudi emocije i empatiju jednih za druge, koje je ovaj brzi život nekako ugušio i otuđio ljude.
– Mi smo tu i bićemo tu još dugo. Radićemo, stvarati, kreirati,maštati, voljeti vas, pričati vam i dalje. Bez obaveze, svratite u naš atelje na kafu,na čokoladne bombone, koje doduše Lara pojede za 3 dana, ali nadje se poneki- duhovito je zaključila Milena.

M.N. foto: Darko Jovanović

Slični članci

Ostavi komentar