Novak Đoković citirao Teslu: čovjek treba da bude sam svoj ljekar

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i ranije je naglašavao da Nikoli Tesli dugujemo mnogo, jer bez njegovih izuma danas naš život ne bi bio moguć u ovom savremenom značenju. Sada je Đoković citirao genijalnog naučnika u vezi bolesti.

“Bolest dolazi zbog mislenog pada”, napisao je Novak na svom Instagram nalogu. “Čovjek treba da bude sam svoj ljekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi ljekovi i najbolji ljekari. Podsvjest modernog čovjeka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima.Podsvjest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. A šta je čovjek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utjehu u materijalnim stvarima. Tamo utjehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina.

Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobijedi većinu bolesti”, napisao je Đoković citiravši Nikolu Teslu.

lepaisrecna

Related posts

Ostavi komentar