Pametne klupe postavljene u Podgoričkom i Centralnom parku na Pobrežju

Zahvaljujući uspješnoj saradnji Glavnog grada i Crnogorskog Telekoma u Podgorici su danas postavljene još dvije pametne klupe i to na lokaciji novog Podgoričkog parka i u Centralnom parku na Pobrežju. Na ovaj način nastavlja se dobra praksa uvođenja pametnih rješenja i usluga, koja kroz „Smart city“ koncept, građanima olakšavaju svakodnevne aktivnosti, saopšteno je iz Uprave Glavnog grada.

PR gradskog preduzeća „Zelenilo“ Milica Vukčević izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka realizacije projekta „Pametni parkovi“ koji je u prethodnom periodu realizovan sa kompanijom Crnogorski Telekom.

“Danas se pored Njegoševog, Karađorđevog, parka Kruševac i Dječijeg parka, pametne klupe nalaze u Podgoričkom parku i u Centralnom parku na Pobrežju. Na ovaj način želimo da pokažemo našim sugrađanima da nam je zaista važno da oni svoje vrijeme provode na što kvalitetniji način i da u svakom trenutku mogu da dobiju informacije koje su im potrebne“, naglasila je Vukčević.

Ona se zahvalila Crnogorskom Telekomu na saradnji koja je i do sada bila izuzetno kvalitetna, te izrazila uvjerenje da će i u periodu koji slijedi saradnja biti nastavljena kako bi svi novi parkovi dobili pametne klupe.

“Zadovoljstvo nam je što je kompanija Telekom u prilici da sa Zelenilom i Glavnim gradom nastavi realizaciju projekta Pametni parkovi započetu prije više od godinu dana i što su u prilici da zajedno nastave sa promocijom podgoričkih parkova kojih je sve više i nadamo se da će se taj trend i nastaviti. U pitanju je promocija zelenih oaza u kojima građani Podgorice i turisti mogu da završavaju svakodnevne obaveze zahvaljujući tehnologiji, koju s jedne strane mi kao tehnološki lider, a sa druge strane Glavni grad to prepoznaje kroz ovu saradnju, možemo da im pružimo“, istakao je ekspert za komunikacije u Crnogorskom Telekomu Matija Otašević.

Related posts

Ostavi komentar