Pet načina kako da osvježite iznajmljeni stan

Pet načina kako da osvježite iznajmljeni stan

Svakome ko nema svoj krov nad glavom san je da jednoga dana da bude vlasnik svog doma, no mnogi, posebno mladi ljudi moraju da žive kao podstanari, najčešće u stanovima koji su namješteni.

Kako taj prostor sa malo izdataka urediti tako da se u njemu osjećate bar malo prijatnije? Donosimo vam pet načina kako da ga osvježite bez trajnih promjena i visokih troškova.

Iako se radi samo o kozmetičkim promjenama i jednostavnim zamjenama, ne zaboravite da se dogovorite oko toga sa stanodavcem, jer takva su pravila.

Zamijenite svjetla

U iznajmljenom stanu ili kući lampe i lusteri neće se uvijek svima svidjeti. Na sreću, njihova promjena je vrlo jednostavna. Stoga investirajte u svjetlo po vašem ukusu jer ga vrlo lako možete ponijeti sa sobom kad se budete selili.

Obogatite namještaj

Mijenjanje velikih komada namještaja poput kauča ili kreveta nije baš isplativo. Međutim, za osvježenje prostora dovoljno su i dodatci poput ćebadi, prekrivača, presvlaka ili ukrasnih jastuka koji su po vašem ukusu.

Dodajte boju

Boja je ta koja daje prostoru život. Stoga se ohrabrite i za početak odaberite jedan zid koji želite obojati u nijansu po vašoj mjeri. Osim boje, možete se odlučiti za tapete ili naljepnice za zid koje se lako uklanjaju.

Uljepšajte prozore

Zamijenite venecijske rolete s lijepim zavjesama koje će vašem prostor pružiti dašak elegantnosti. Cijene zavjesa i mogu biti vrlo pristupačne, a izbor je veliki. Takođe, i njih možete ponijeti sa sobom kada dođe vrijeme za selidbu u novi prostor.

Promijenite metalnu galanteriju

Ako želite osvježiti kupatilo, ovo je zasigurno najbolji način. Tako možete zamijeniti glavu tuša, ručke na ormarićima ili pak slavinu. Ovi detalji se možda čine sitnima, ali su i više nego bitni za postizanje skladnosti u prostoru.

(nezavisne)

 

Slični članci

Ostavi komentar