Piletina sa jabukama i pečurkama

Piletina sa jabukama i pečurkama

Sastojci:reklama

– 800 g piletine (batak i karabatak)

– 1/4 manje glavice kupusa

– 2 kisjele jabuke

– 100 g šampinjona

– 1 glavica luka

– 200 ml pileće supe (bujona)

– so, biber

– senf

– ulje

Priprema:

Natrljajte piletinu senfom i začinima, pa zapecite minut do dva na ulju, dok ne dobiju lijepu koricu. Izvadite piletinu na tanjir i držite je na toplom.

Nasjeckajte luk i kratko propržite. Dodajte sjeckane šampinjone i kupus isječen na široke trake. Prodinstajte kratko.

Oljuštite jabuke, isjeckajte sitno ili izmiksajte u blenderu. Vratite piletinu, dolijte supu, dodajte blendane jabuke i pecite u rerni oko 30 minuta.

Ako je sos suviše rijedak, prelijte ga u šerpu i ostavite na ringli da još malo uvri.

Ukus treba da bude kisjelkast, ako želite, možete dodati malo senfa ili čak jabukovog sirćeta da to malo pojačate.

Takođe, kupus ostaje dosta čvrst, ako želite da bude mekan, prethodno ga duže blanširajte.

Prijatno!

(lepa i srecna)

Slični članci

Ostavi komentar