Piling za ljepše usne

Piling za ljepše usne

Kada njegujemo kožu, obično zaboravimo na usne, ali one, baš kao i lice, postanu prekrivene mrtvim ćelijama koje ih čine suvim i beživotnim. Redovnom upotrebom pilinga koji možete sami brzo da napravite, vaše usne izgledaće punije, zdravije i primamljivije. Činite to dvaput nedjeljno i rezultat, kažu, neće izostati.

Pomiješajte kašiku smeđeg šećera i kašičicu meda ili kokosovog ulja (ili upotrebite oba sastojka, neće škoditi). Dobijenu pastu stavite u staklenu teglicu i čuvajte u frižideru. Njome nežno prelazite preko usana dva minuta ili duže, ostavite još minut da koža apsorbuje ulje i med, pa tek onda isperite. Nakon toga stavite balzam za usne. Šećer će “izravnati” kožu, a med ili ulje će je nahraniti. U piling pastu možete da dodate i ekstrakt vanile ili neko esencijalno ulje po želji. Ili, umjesto šećera u recept ubacite mlevenu kafu. Ima istu ulogu, odnosno skida površinski sloj sa usana. Osim toga, mješavina mljevene kafe i kokosovog ulja posvetljuje i potpuno uklanja tamne mrlje sa kože.

Ako nemate ni vremena ni volje da pravite prirodna sredstva za njegu, barem upamtite da je za zdravlje i ljepotu kože najvažniji način ishrane. Koža je poslednji deo vašeg tela koji od unjjetih namirnica dobija vitamine i minerale, tako da je od ključne važnosti da jedete što više voća i povrća. Tako će dovoljno hranljivih materija dopirati do kože nakon što se nahrane ostali delovi tijela.

I ne zaboravite – kada je riječ o koži, za nju ništa nije važnije od vode. Stoga se potrudite da stalno unosite neophodne količine najvažnije tečnosti i budete hidrirani.

Kako to rade poznati

Model, bivša američka misica, glumica i zvezda serije “Kvantiko” Olivija Kulpo gotovo svakodnevno na usne stavlja zaštitu koju pravi na sljedeći način: prvo na ruku trlja olovku za usne, a onda preko toga nanese malo kokosovog ulja, sve to protrlja i prstom nanese na usne. “Napravim, zapravo, predivnu dugotrajnu prirodnu zaštitu koja mi cio dan hidrira usne”, otkriva lijepa Olivija.

Prijanka Čopra, indijska glumica koja je ostvarila i zavidnu internacionalnu karijeru (takođe igrala u “Kvantiku”), rado koristi prirodna sredstva za njegu koja sama pravi. Usne najčešće neguje pilingom koji pravi od prstohvata morske soli, nekoliko kapi čistog glicerina i malo ružine vodice, za koji ističe da usne “momentalno čini glatkijim, punijim i crvenijim”. A kada poželi da budu nešto svjetlije, Čopra u ovu mješavinu doda nekoliko kapi limunovog soka.

(večernje novosti)

Slični članci

Ostavi komentar