Potresne scene iz Italije nas opominju: Ostanite doma! (VIDEO)

Potresne scene iz Italije nas opominju: Ostanite doma! (VIDEO)

Tragične scene stižu iz Italije, zemlje u kojoj je od koronavirusa u jednom danu umrlo 627 osoba. Na hiljade zaražnih, a crni bilans ne jenjava. Teško je gledati video koji prikazuje dramatične i apokaliptične scene iz ove zemlje. Ljudi umiru, uglavnom stariji, prosjek oko 80 godina.

Ali, šta je dovelo do životnog kolapsa u Italiji, da zemlja sa 60 miliona stanovnika po broju umrlih premaši čak i Kinu. Virus nije mutirao, isti je kao i svuda.

Stručnjaci kažu da postoji samo jedan razlog-Italijani nijesu ozbiljno shvatili na vrijeme situaciju i nijesu poštovali naredbe da se ostane u svojim domovima. Tako se virus širio nekontrolisano, a onda je bilo kasno. Bolnice su pune oboljelih. Nedostatak društene odgovornosti, olako shvaćena situacija, manjak discipline, učinili su da iz Italije gledamo scene nalik onima iz najdramatičnijih naučno-fantastičnih filmova.

Italijani ne umiru zbog virusa, ili uglavnom ne umiru zbog virusa, i to je apsolutno najvažnija lekcija koju Crna Gora mora zapamtiti gledajući ove neumoljive brojke, potresna videa i fotografije iz te države. Italijani koliko god to okrutno zvučalo umiru zbog manjka discipline i društvene odgovornosti.

Primjer Italije mora biti opomena i građanima Crne Gore da budu odgovorni. Neophodno je poštovati sve mjere koje sprovode Vlada, Ministarstvo zdravlja, Institut za javno zdravlje i sve ostale službe u državi.

(cdm)

Slični članci

Ostavi komentar