Preminuo Miša Aleksić: Legendarni basista Riblje čorbe izgubio bitku sa korona virusom

Miša Aleksić, bas gitarista legendarne rok grupe Riblja čorba, preminuo je danas u 67. godini od posledica korona virusa.

On je bio na liječenju od korona virusa u KBC Bežanijska kosa, a stanje mu se pogoršalo i bio je prebačen na respirator. Članovi grupe Riblja Čorba skrhani bolom se oprašataju od njega.

– Jutros  je umro moj brat Miša, borio se kao lav do posljednjeg daha – ovako je poslije vesti o smrti Miše Aleksića za Novosti rekao Bora Đorđević.

– 42 godine smo svirali zajedno i ne mogu da zamislim da ga više nema. Više od četiri decenije se nikad nismo ni ružno pogledali, a kamoli posvađali. Ne mogu da zamislim svirku bez njega. Dogovorili smo se da umremo na bini a on požurio. Hvala ti brate na svemu – rekao je u suzama Bora Čorba.

Njegov dugogodišnji prijatelj i kolega iz Riblje čorbe, bubnjar Miroslav Milatović Vicko skrhan je bolom poslije tužne vijesti.

– Užasno mi je teško, sa njim sam počeo da radim i prije Riblje čorbe, znamo se 45 godina… Bio mi je kao brat, kao da sam brata izgubio – rekao je za Novosti Vicko.

Potresen je gitarista Riblje čorbe Vidoja Božinović Džindžer.

– Nisam u stanju da pričam – samo je kroz suze i jecaj uspio da izusti uspio Džindžer.

Miroslav Miša Aleksić, rođen je 1953. u Beogradu. Započeo je karijeru 1970. godine u bendu pod nazivom Rojali kao bas gitarista i pevač.

Naredne godine Miša je otišao u SAD Države gdje je diplomirao na Pikesville High School u Merilendu. Sa ostalim studentima osnovao je rokabili bend Shih-Muh-Fuh.

Pod uticajem muzike Grand Funk Railroad, Deep Purple i Led Zeppelin, poslije povratka u Jugoslaviju, Aleksić je formirao bend SOS sa Draganom Štulovićem (gitara), Draganom Tasićem (gitara) i Stevanom Stevanovićem (bubnjevi). Nakon što je Tašić napustio bend, SOS je nastavio da nastupa kao trio. Štulović i Stevanović su 1977. godine napustili bend i zamjenili su ih Rajko Kojić i Vicko Milatović. Aleksić, Kojić i Milatović su 1978. godine formirali bend Riblja Čorba sa bivšim vokalom benda Rani mraz Borom Đorđevićem.

Izvor: Nova.rs

Related posts

Ostavi komentar