Preminuo Nebojša Glogovac: naši glumci kroz suze šalju poruke oproštaja

Glumac Nebojša Glogovac  preminuo je noćas u Kliničkom centru Srbije gdje je primljen prije dva dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Četrdesetdevetogodišnji glumac je u januaru nekoliko dana bio u Institutu za onkologiju u Beogradu odakle je pušten na kućnu terapiju.

Nebojša Glogovac rođen je u Trebinju 1969, godine u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Kad mu je bilo sedam godina porodica se preselila u Pančevo. Poslije srednje škole upisao je studije Psihologije u Beogradu. Dvije godine kasnije napustio je studije na Filozofskom fakultetu i upisao glumu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. U klasi sa njim bili su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.
Igrao je u brojnim filmovima među kojima su Bure baruta, Nebeska udica, Klopka…Prva glavna uloga u filmu Ubistvo sa predumišljajem donijela mu je nagradu Car Konstantin za najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu, a uloga Zlatka Gavrilovića u TV seriji Porodično Blago veliku popularnost.

Plijenio je i kao glumac i kao čovjek.  Njegove kolege iz Crne Gore emotivnim porukama se opraštaju od omiljenog glumca.

Screenshot_20180209-115630

 

IN MEMORIAM: Nebojša Gogovac. Veliko hvala, poštovani kolega i saborče. Putuj beskrajem – kome tvoja duša pripada. Nama si ostavio veliki trag po kome ćemo te pamtiti.

Varja Đukić, glumica:

89. je upisao glumu na FDU klasa Vladira Jevrovića, ja asustent, zajedno za Natašom, Vojinom, Sergejem, Danijelom Kuzmanović, Ugrenović, Mihailović, Borisom…Nebojša Glogovac.
4 strašne godine početka ratova bile su zajedničke, posljednja jugoslovenka generacija.
Glumac Nebojša Glogovac je mladić i čovjek najbolji u srpskoj kulturi i pozorištu. Grlim i ostajem zauvijek starija.

Slični članci

Ostavi komentar