Sara Jo: Sve loše priče treba ostaviti iza nas i ne ponavljati greške

Sara Jo: Sve loše priče treba ostaviti iza nas i ne ponavljati greške
Svojim talentom, harizmom i prepoznatljivim muzičkim stilom Sara Jo svoju karijeru gradila je stepenik po stepenik i stigla jedne od najtraženijih mladih pjevačica sa ovih prostora. Svoj talenat obojila je i neodoljivim stilom odijevanja, koji ovoj mladoj dami daje epitet najstilizovanije javne ličnosti sa prostora Srbije.
Nedavno ste objavili pjesmu pod nazivom “Bez sna”. Nameće se pitanje da li ste često imali neprespavane noći?
– Uglavnom sam bez sna kada puno radim, jer i kada legnem na vrijeme mozak je preopterećen informacijama i uglavnom razmišljam šta imam sjutra da obavim i pokušavam da organizujem što bolje svoje vrijeme. Osim toga nemam naviku da liježem na vrijeme. Uglavnom idem da spavam kasno, a ustajem rano jer volim da iskoristim cio dan. Što se tiče tematike pjesme, ona se znatno razlikuje od toga. Misli se na jedno emotivno stanje kroz koje smo vjerovatno svi prošli i zato se tako brzo proširila pjesma. Zaista može u njoj svako da se prepozna.
Koliko su vam muškarci u životu zadavali “glavobolje”?
– Mislim da je to sasvim normalno doživjeti i zapravo da treba proživjeti takve situacije kako bi znali šta ne želite u jednom odnosu i kakva osoba vam ne prija kraj sebe. Ali najbitnije da su takve priče iza nas i da se iste greške ne ponavljaju.
Da li ste pristalica kompromisa i kada?
– Generalno nijesam pristalica kompromisa, posebno kada je u pitanju posao. Smatram da kada je kreativan proces u pitanju da izvođač treba sebe najviše da sluša jer treba sebe da predstavi. Naravno bitni su saradnici u tom procesu. Bitno je čuti i njihovo mišljenje, ali opet da osnova svega bude izvođač i njegove ideje.
Vrlo ste lijepi i šarmantni. Koliko to i da li donosi pogodnosti u poslu kojim se bavite?
– Prije svega hvala. Mislim da ovaj posao podrazumijeva mnogo više stvari nego što se misli. Talenat je stavka broj jedan, ono što se podrazumijeva. Međutim, kako bi se opstalo u ovom poslu, bitno je snalažljivost, posvećenost i rad na sebi. Ali isto tako je bitan i vizuelni identitet i neka vrsta specifičnosti.
Uz sve to radili ste na obrazovanju. Da li ste ponosni na sebe onim šrto ste do sada postigli?
– Sem muzike još jedna velika ljubav u mom životu su jezici. Zato sam upisala Filološki fakultet i zaista ga završavam sa zadovoljstvom. Nijesam imala problem da na početku kombinujem fakultet i posao. Moram da priznam dami je iz godine u godinu sve teže jer je sve više obaveza. Umor se taloži, međutim,  jedva čekam da diplomiram i tek tada ću moći da kažem da sam ponosna na sebe.
 
Imate prepoznatljiv stil odijevanja. Kako birate odjevne kombinacije?
– Posljednje dvije godine radim sa jednom predivnom stilistkinjom koja mi je ujedno jedna od bliskih drugarica. U pitanju je Vladislava Joldžić. Upoznali smo se na jednom projktu i ubrzo nakon toga smo počele da radimo. Ona se uglavnom brine o mojim stajlinzima što se tiče nastupa, gostovanja, fotografisanja. Uz nju mi je svakako dosta značilo da izgradim svoj stil i privatno.
Često ste nastupali u Crnoj Gori. Kakve utiske nosite?
– Jedan od najljepših i najluđih koncerata sam upravo doživjela u Podgorici i to odmah poslije “Prvog glasa Srbije” sa još nekim finalistima iz te sezone. Nevjerovatan broj ljudi je došao i tu energiju ću dugo, dugo pamtiti.
R. Novaković, foto: Benny Gaši

Slični članci

Ostavi komentar