Sara Jo: Trčanje me opušta i bistri um

Jedna od trenutno najpopularnijih pjevačica Sara Jo ovih dana radi punom parom. Njena najnovija pjesma Mili, Mili osvojila je srce publike za kratak period i sada je jedna od numera koja se najglasnije pjeva na nastupima, a pjevačica ne krije zadovoljstvo zbog toga.

Prezadovoljna sam reakcijama publike. Pesma Mili, mili koja sad već ima preko 2 miliona pregleda dogodila se sasvim spontano, i u tome je njena najveća čar. Spot prati estetiku kraja devedesetih i početka dvijehiljaditih godina. Bio je pravi izazov pronaći lokacije i adekvatan kostim, koji je na kraju i nastao isključivo za potrebe ovog spota. Čitav kreativni proces odlično je protekao, kao i samo snimanje. Sada stvarno uživamo u pozitivnim komentarima na sve što smo predstavili publici. Posebno me raduje da na nastupima ljudi odlično reaguju na novu pjesmu i pjevaju je sa mnom u glas- istakla je Sara.

Da Sara iz dana u dan izgleda sve bolje primijetili su mnogi, a brojni pozitivni komentari na njenom Instagram profilu samo idu u prilog tome. Mlada pjevačica redovno trenira, kako zbog nastupa koji su često vrlo zahtjevni tako i zbog samog zdravlja, što svakako doprinosi njenom izgledu.

Trudim se da redovno vježbam, ali ovih dana je to dosta težak poduhvat. Ljetnja sezona je rezervisana za festivale i nastupe pa imam baš dosta obaveza. Ali sve je stvar dobre organizacije i volje, tako da se zaista uvijek potrudim da odradim kratak trening ili bar da izađem pola sata napolje i istrčim rutu- otkriva Sara i dodaje da je trčanje opušta i pomaže joj da razbistri um.

 

Kako kaže, redovan trening i kvalitetna ishrana su tajna njene dobre forme. Kad se odluči za trening na otvorenom to je onda trčanje ulicama Beograda kada voli da to bude u društvu, i kada se uglavnom prilagođava ekipi. Ono što joj je tokom treninga jako važno jeste oprema.

Volim da uvijek izgledam dobro. Bilo da sam na sceni, kafi sa društvom ili da trčim pored rijeke. Pored samog izgeda, udobnost mi je na prvom mjestu. Udobne patike su must have za trčanje, posebno kada je riječ o gradskom trčanju koje zahteva česte promjene pravca, zaustavljanje na semaforima i slično. UltraBoost HD mi je trenutno omiljeni model koji preporučujem svima jer pruža nevjerovatnu stabilnost i komfor koji mi olakšavaju svaki trening.”

Kada nije na ulicama grada, Sara trenira CrossFit koji je možda i najzaslužniji za njenu dobru formu i savršenu figuru.

– Poslije CrossFit treninga vidim najbolje rezultate što me uvijek dodatno motiviše. Ovaj tip treninga sam zavoljela baš zbog toga što su vježbe koje radim jako energične i zato što ni jedan trening nije isti. Upravo takvi treninzi, vrlo intenzivni i zahtjevni, meni najviše prijaju što se na kraju pokazalo kao najefikasnije.”

Sara je za kraj otkrila da uskoro planira i kraći odmor kako bi napunila baterije i nastavila sa nastupima koji je još očekuju u toku ove godine.

M.N.

Slični članci

Ostavi komentar