Seka Sablić: Živim daleko od glumačke dive, ali mi je život lijep

Glumica Jelisaveta Seka Sablić decenijama je u stvaralačkom procesu majstorskom tehnikom i istančanim glumačkim instinktom, istinski i slobodno izražavajući sebe, ovaplotila glavne i sporedne likove domaće i svjetske literature. Filmska i televizijska publika i danas uživa u kultnim jugoslovenskim filmovima u kojima je glumila, dok sada ljubitelji serije imaju prilike da je gledaju u komediji “Tri muškarca i tetka”.

– Moj život je u potpunosti razdvojen od profesije, ali ja nisam. Moja profesija je stalno u meni. Toliko sam deformisana da mi je dosadno ako nemam makar i najobičniji zadatak da ga u sebi da prolazim, da žvaćem… Evo i sada sa velikim zadovoljstvom učim tekstove za sjutra. To su obični zadaci, jednostavni što se mene tiče, ali uživam. Dakle, imala sam jedan veoma običan život, i imam ga još uvijek. Lijep je i radostan sa sinom, sa unucima kojima se radujem, ali nikako nije život koji je zanimljiv i koji liči na život neke glumice, da ne kažem neke dive, kako neki misle o nama- rekla je za cnogorsku “Graciju” Seka Sablić.

Veliko prijateljstvo, ali i dijeljenje kadra imala je sa kolegama Dragaomn Nikolićem i Milenom Dravić, koji su joj bili kumovi. Njih odlazak je teško podnijela.

– Ne znam kako sam to otpratila ćuteći, ne znam ni sama. Ćuteći, vrlo realno. Bila sam, moram reći uz Milenu i uz Gagu do posljednjeg dana. To je bilo najteže i najmučnije. Ali kada nekog voliš onda ti nije teško. Možda čak nisam ni plakala? Na neki način me mnogo uznemirava i dodiruje kada odlaze mladi ljudi. Sebe sam istrenirala da posle nekih godina nemam više prava da žalim za nekim kada ode, ali mi mnogo nedostaju. Nedostaju mi jer su bili bliski meni u slici svijeta, u svemu i delili smo sve što se događa. O tome smo razgovarali, besnili, ludjeli… Sto puta se setim i Gage i Milene na najlepši mogući način i zaista mi nedostaju- rekla je ona.

Glumica većinu ljeta provede u Boki, gdje ima kuću na Rosama.

– Sjećam se prvog dana kada smo dolazile Milena i ja, i kada nas je jedan kolega doveo na Lušticu. Ja sam se zaljubila, bukvalno… Kao kad sanjaš nešto najlepše, kao neki raj. Tako sam se zaljubila u Lušticu da sam na njoj ostala i obožavam je. Obožavam tu svoju skromnu kuću na Rosama, nadam se da ću za koji dan otići bar na nekoliko dana da malo očistim i sredim, jer tamo nemam nikakvu pomoć. Veoma su loši uslovi, nemam auto koje je potrebno jer tamo nema prodavnica. S druge strane volim tu prirodu, to što je ostala zaštićena i što tamo bukvalno civilizacija nije prodrla- kaže glumica.

Related posts

Ostavi komentar