Šta rekoste: Izjave naših muškaraca od kojih nam se diže kosa na glavi

Šta rekoste: Izjave naših muškaraca od kojih nam se diže kosa na glavi

I dok koračamo  ka Evropi i svim njenim vrijednostim koje će se odraziti ne samo na veće plate, poštovanje ljudskih prava, bolji životni standard stiže još jedan šamar.

Prije nekoliko dana naš predstavnik na Eurosongu (gdje ga gleda milionski auditorijum kako predstavlja svoju državu, ali i sebe) Vanja Radovanović osim neumjesnog vica, izgovorio je još jednu” nepromišljenost” koju su prenijeli i mediji uregionu.

Naime, kada je voditelj upitao djevojke koje su mu bile pratnja na sceni, “kako mu dopuštaju da bude takav”, (da ispriča vic) Vanja je odgovorio:

– One su žene, ja sam muškarac. Nikoga nije briga za mišljenje žena!

“Kiv sam, udrite”, poručio je mladi kanautor nakon ovih izjava koje su naišle na osudu javnosti.

Ajde da Vanju ostavimo malo po strani, jer krivica nije samo njegova. Uz njega je, kao i uz druge naše učesnike Evrovizije, bila mnogobrojna delegacija RTCG koja svake godine ide da pravi “društvo” i savjetuje učesnike kako da se što bolje predstave. Ta delegacija je očigledno ovog puta  imala preča posla. Ili su bili fascinirani gradom ili možda nisu ni sami razumjeli šta je Vanja pričao pa po dobrom starom sistemu Balkana što bi se oni miješali “nije njihov posao”. Vanja sam pao sam se ubio.

 

M.N.

Slični članci

Ostavi komentar