Sud naredio sinu da se iseli iz roditeljskog doma

Roditelji Majkla Rotondoa morali su da se obrate sudu u Njujorku nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da predoče svom sinu da mora da se iseli iz porodičnog doma. Epilog – sud je podržao roditelje, a Majkl će morati da napusti roditeljsku kuću, prenosi Si-En-En.

Kristina i Mark Rotondo obratili su se sudu početkom mjeseca i predali dokaze da su svom sinu uručili pet pismenih obavještenja, od kojih mu je prvo dato u februaru.

Sud je odlučio u korist roditelja, Majk mora  odmah da se iseli, ali on smatra da mu roditelji duguju period od barem šest mjeseci koliko mu je potrebno da se pripremi za iseljenje.

 

„Samo sam želio period od nekoliko mjeseci prije nego što se iselim, s obzirom na to da, kada sam dobio obaveštenja, nisam bio spreman da se sâm izdržavam“, rekao je Majkl nakon presude.

 

Prvo obavještenje uručeno mu je 2. februara.

„Poslije razgovora sa tvojom majkom, odlučili smo – moraš da napustiš ovu kuću. Imaš 14 dana. Neće ti biti dozvoljeno da se vratiš. Preduzećemo sve potrebne poteze da bismo primijenili ovu odluku“, navodi se u obavještenju.

Ubrzo nakon toga, roditelji su odlučili da potraže pravnu pomoć i uručili mu još jedno upozorenje 13. februara, u kojem su mu dali još 30 dana.

Pet dana kasnije, roditelji su mu, u još jednoj poruci, ponudili savjet i 1.100 dolara da mu pomognu da nađe mjesto za život.

Majkl ni tada nije poslušao upozorenja, a roditelji su ga ponovo 5. marta podsjetili na rok koji ističe 15. marta.

„Do sada nismo videli nikakve nagovještaje da se spremaš da odeš. Budi siguran da preduzimamo potrebne mjere kako bi napustio ovu kuću kao što smo ti i tražili“, ističe se u upozorenju.

Posljednji put su mu se roditelji obratili 30. marta, nudeći se da mu pomognu da popravi automobil.

1

Pošto je odbio da ode, njegovi roditelji su se obratili sudu da im pomogne da ga izbace iz stana.

Sudija Donald Grinvud nije se složio sa Majklovom molbom da mu dopusti period od šest mjeseci prije iseljavanja.

 

„Dopuštam iseljenje. Mislim da su sva obavještenja, molbe i upozorenja bili dovoljni“, zaključio je sudija

 

„Neki savjeti:

 

Organizuj stvari koje su ti potrebne za posao i život. Moraš da spremiš stvari i odrediš datum i vrijeme kako bi tvoj otac mogao da pripremi selidbu i useljenje novog stanara.

Prodaj stvari koje ti ne trebaju a vrijede nešto (na primjer: stereo sistem, alat…). Trebaće ti novac i u početku nećeš imati mjesta za svoje stvari.

Poslova ima dovoljno čak i za ljude koji, poput tebe, koji nemaju radno iskustvo. Nađi jedan – moraš da radiš!

Ako ti treba pomoć u pronalaženju stana, tvoja majka se ponudila da pomogne.“

rts

Slični članci

Ostavi komentar