Top 4 kombinacije boja: Zbog njih svaki stajling izgleda bezobrazno skupo!

Top 4 kombinacije boja: Zbog njih svaki stajling izgleda bezobrazno skupo!

Poznata modna stranica WWW izdvojila je četiri kombinacije boja zbog kojih odevne kombinacije uvijek izgledaju skupocjeno:

1. Zelena i smeđa
Prema mišljenju modnih znalaca, efekat luksuza najbolje se postiže kombinovanjem maslinasto zelene ili kaki zelene i konjak smeđe nijanse, i to tako da odjevni komadi budu u zelenoj, a dodaci i cipele u smeđoj boji.

2. Žuta i plava

Previše pastelnih nijansi u jednom izdanju često ne daje dobar modni rezultat, ali ne kada su u pitanju svijetloplava i svijetložuta. Tajna je u kontrastu između tople i hladne boje zbog kojeg je ova kombinacija pastelnih nijansi i te kako poželjna.

3. Bež i bijela
Obožavateljke modnog minimalizma odavno su vjerne ovoj kombinaciji boja. Eksperimentišite s prljavo bijelom nijansom umjesto klasične bijele ili pak obje kombinujte s bež komadima.

View this post on Instagram

#miumiu #argyle #sundaystyle

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on

4. Crvena i ružičasta

Nekadašnja tabu-kombinacija danas je jedan od omiljenih među trendseterkama koje znaju da u pravoj kombinaciji može da izgleda nevjerovatno šik. Stručnjaci savjetuju kombinovanje zagasitih i dubokih nijansi, ali najhrabrije ljubiteljke mode posegnuće i za ostalim nijansama iz veoma bogate ružičaste i crvene tonove.

Slični članci

Ostavi komentar